Popfestival bij molen De Palmboom

07-07-2019 Uit Redactie

Foto: Luna Pauptit

SCHIEDAM - Aankomend weekend vindt de vijfde editie plaats van het Schiedamse popfestival 'Where we’ve met'. The Voice of Holland-winnares Julia Zahra en Splendid zijn de hoofdacts. Het festival vindt plaats op het parkeerterrein bij molen De Palmboom en het is gratis toegankelijk.


Julia Zahra zal de hoofdact zijn op de festivalvrijdag. De Haagse band Splendid laat Schiedam met zijn reggaepop dansen op zaterdag. Dansen kan ook bij acts als Love The System en Roos Blufpand en later op de avond tijdens de ‘silent disco’. 

Op zondag is het familiedag. Naast de kinderactiviteiten, zoals een peuterdisco voor de allerkleinste muziekfans, is er een speciaal literair podium. Het programma hiervoor is samengesteld in samenwerking met Bibliotheek Schiedam en het Literair Gezelschap. Kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper (bekend van onder meer ‘Het Zakmes’) draagt gedichten voor volwassenen voor. Merlijn Kerkhof (muziekrecensent bij De Volkskrant) vertelt over zijn boek over The Amazing Stroopwafels. Verder treden onder anderen Sander Groen en stadsdichter Yvette Neuschwanger op. De presentatie van de drie festivaldagen is in handen van Q-Music dj Stephan Bouwman en Gino van Weenen. 

De omgeving waar het festival plaatsvindt wordt binnenkort ontwikkeld door projectontwikkelaar Van Wijnen. De projectontwikkelaar steunt Where we’ve om het Dirkzwagerterrein mooi te maken. Graffiticollectief Rewriters maakt voor deze gelegenheid live een speciale muurschildering op het terrein. 

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019
Festivalterrein: Noordvest 34, Dirkzwagerterrein, tegenover molen De Palmboom
Toegang is gratisGerelateerd