Intertoys Schiedam blijft bestaan

03-05-2019 Winkelen Redactie


SCHIEDAM – Intertoys Schiedam rekent erop maandag opnieuw de deuren te openen. De speelgoedwinkel in Schiedam blijft – ondanks eerdere andersluidende plannen – bestaan.

Mireille Verwaijen-Faaij, bedrijfsleidster van de winkel in De Nieuwe Passage vertelt dat er vandaag hard gewerkt is om de winkel opnieuw in te richten, te vullen met speelgoed. Tot afgelopen woensdag verkocht de winkel 'uit'. Sindsdien gingen de deuren dicht, en dat zullen ze ook morgen zijn. Het resterende assortiment werd overgebracht naar een andere Intertoyswinkel die nog langer uitverkoopt. “Sinds vandaag zijn we bezig met het weer vullen van de lege winkel. Er stonden vanmorgen 45 rolcontainers klaar met speelgoed”, aldus Verwaijen-Faaij.

Het leegverkopen en vullen is nodig omdat de winkel overging in andere handen. Intertoys werd op 21 februari failliet verklaard. Ruim twee weken later maakte het Portugese bedrijf Green Swan bekend de keten uit de boedel te kopen en zo'n driekwart van de winkels voort te willen zetten. In eerste instantie was daar ook de winkel in Schiedam bij. Een week later kregen Verwaijen-Faaij en haar collega's te horen dat de winkel toch dicht ging.

Maar op dat besluit is de nieuwe eigenaar teruggekomen. Tot opluchting van de Schiedamse bedrijfsleidster. “Een paar weken geleden zijn we benaderd of we toch wilden blijven.” De winkel bleef alsnog open. “Ons hele vaste team kan nu blijven”, aldus Verwaijen-Faaij. Green Swan zet de naam Intertoys voort.

Ook klanten reageren volgens de bedrijfsleidster tevreden, onder meer op Facebook. Daar zal volgens haar ook te volgen zijn of de winkel maandag echt weer opent, of dat nog een dagje langer nodig is om de schappen te vullen met Lego en Playmobil, klei en Barbie's, computerspellen en Monopolie.Gerelateerd