Wonen op het Marconiplein

07-01-2017 Wonen Redactie

ROTTERDAM - Maar liefst 840 woningen komen erbij, dicht bij de Schiedamse stadsgrens. In twee van de drie witte toren op het Marconiplein komen woningen, zo is het plan.

Deze week werd bekend dat ontwikkelaar Bakkers Hommen Waerdevast uit Eindhoven een van de torens koopt. Het bedrijf betaalt er naar verluidt acht miljoen euro voor. Een miljoen meer dan City Pads, ook uit Eindhoven, eerder neertelde van een andere toren. In de derde toren zit sinds enkele jaren het Rotterdam Science Tower, waar vooral bedrijven uit de medische hoek zijn gevestigd.

De ontwikkelaars willen in iedere toren 420 appartementen realiseren, huurwoningen. Het moeten huizen worden in het middensegment, van veertig tot zeventg vierkante meter, met huren tussen grofweg zes- en achthonderd euro.

De torens kwamen goeddeels leeg te staan toen de gemeente Rotterdam zijn ambtenaren verhuisde naar De Rotterdam, op de Kop van Zuid.

De plannen, die al in 2019 tot de nieuwe woningen moeten leiden, zijn een belangrijke impuls tot de verdere ontwikkeling van het Merwehavengebied. De appartementen worden de eerste nieuwe woningen die in jaren zijn gerealiseerd in het gebied. En het worden de eerste echte woningen tussen de Schiedamse Grensflat aan de Rotterdamsedijk en de Pelgrimsstraat in de jaren 80-wijk Schiemond.Gerelateerd