Categorie├źn

Service

'Groenoorders' bezoeken isolatieprojecten

'Groenoorders' bezoeken isolatieprojecten
Wonen

'Groenoorders' bezoeken isolatieprojecten

  • Redactie
  • 21-05-2022
  • Wonen
'Groenoorders' bezoeken isolatieprojecten

In Nieuwland werden in 2019 al 66 woningen opgeleverd die verwarmd worden met een warmtepomp, in combinatie met bijzondere isolatie


SCHIEDAM - Milieudefensie Schiedam en de Groenoord Belangengroep organiseren samen een excursie naar diverse isolatieprojecten in hoogbouwcomplexen. Zij willen daar de ervaringen horen van bewoners, over hoe het isoleren van flatwoningen voor hen uitpakt.

De Schiedamse delegatie bezoekt op 11 juni de complexen Fonteinbos van Vestia in Zoetermeer, een Balco-project in Leiden, de Henriëttedreef in Utrecht en Kerkebosch in Zeist. Ze wordt daar rondgeleid door bewoners en installateurs. 

Bij het Balco-project in Leiden zijn het met name de glazen voorzetgevels die de Schiedammers interesseren. Bij de andere drie projecten is de nadruk gelegd op het goed isoleren, zodanig dat er met lage temperaturen verwarmd kan worden. Dat maakt verwarming met inzet van warmtepompen nodig. Deze pompen in combinatie met zonnepanelen verzorgen in de complexen de verwarming en de warmwatervoorziening. "Deze projecten bewijzen dat het goed mogelijk is om op een andere manier van het gas los te gaan, zonder gebruik te maken van een warmtenet", aldus GBG en Milieudefensie. "Dit geeft ook meerwaarde aan de woningvoorraad van Groenoord, in plaats van een mindere isolatie en het aansluiten op het warmtenet van Eneco." Dat is de wijze die de gemeente Schiedam en woningbouwvereniging Woonplus voorstaan.

Geïnteresseerden worden door de twee organisaties uitgenodigd om mee te gaan en hun licht op te steken. Via het mailadres [email protected] valt informatie te verkrijgen en kan worden aangemeld.

Meer informatie over de 66 woningen die in Nieuwland sinds enige jaren met inzet van een warmtepomp worden verwarmd is hier te vinden.