Categorieën

Service

A16: verbindingsweg richting A20 naar Schiedam dicht

A16: verbindingsweg richting A20 naar Schiedam dicht
Nieuws

A16: verbindingsweg richting A20 naar Schiedam dicht

  • Redactie
  • 15-05-2023
  • Nieuws
A16: verbindingsweg richting A20 naar Schiedam dicht

SCHIEDAM - Van vrijdagavond 26 mei tien uur 's avonds tot dinsdagochtend 30 mei vijf uur in de ochtend is de verbindingsweg A16 richting de A20 naar Schiedam dicht. Rijkswaterstaat leidt verkeer vanuit Dordrecht richting Schiedam om via de snelweg A15 en de A4 Beneluxtunnel. Automobilisten moeten rekening houden met tien tot vijftien minuten extra reistijd.

Bouwcombinatie De Groene Boog voert in het weekend van 26 tot 30 mei onder andere werkzaamheden uit aan de steunpunten voor het nieuwe viaduct over het Terbregseplein. Dit viaduct gaat de bestaande snelweg A16 verbinden met de nieuwe A16 Rotterdam. Tijdens het weekend van 26 tot 30 mei geeft Rijkswaterstaat met gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg de omleidingsroutes aan. Verkeer vanuit Dordrecht richting Schiedam rijdt om via de snelweg A15 en A4 Beneluxtunnel. Verkeer dat vanaf de naastgelegen rijbaan de snelweg A20 opkomt kan via afrit Capelle aan den IJssel (16) keren richting de A20.

Het Terbregseplein, waar de A16 en A20 op elkaar aansluiten, is één van de drukste verkeersknooppunten van Nederland. Over dit knooppunt bouwt Rijkswaterstaat een viaduct dat het nieuwe stuk snelweg, A16 Rotterdam, verbindt met de bestaande A16. Het viaduct wordt, zonder het verkeer te hinderen, over de bestaande infrastructuur heen geschoven. Aan de voorkant van het viaduct zit de ‘lanceerneus’. Een blauw stalen frame dat de wegdekken over de steunpunten en het bestaande wegennet begeleidt. De lanceerneus zorgt ervoor dat de afstand tussen de steunpunten wordt overbrugd en dat het gewicht van het wegdek goed wordt verdeeld. Het steeds maar groeiende wegdek schuift Rijkswaterstaat in een cyclus van drie weken over het Terbregseplein heen. Tijdens de weekendafsluiting wordt de blauwe hulptoren van het steunpunt dat direct naast de snelweg staat, verwijderd en verplaatst naar het naastgelegen steunpunt. Daarnaast plaatst Rijkswaterstaat op de verbindingsboog nieuw asfalt en wordt een nieuwe markering aangebracht.