Categorieën

Service

AOV en Ouderenpartij verwijten B&W geschutter

AOV en Ouderenpartij verwijten B&W geschutter
Politiek

AOV en Ouderenpartij verwijten B&W geschutter

  • Redactie
  • 23-12-2022
  • Politiek
AOV en Ouderenpartij verwijten B&W geschutter

SCHIEDAM - 'Geschutter'. Zo noemen Maarten Reuderink van de Ouderenpartij en Cock de Jong van het AOV de handelwijze van B&W inzake het aanbod voor Gewoon Geld Geven. Ze verwijten het (vorige) college een 'schandalig lakse houding'.

Zoals Schiedam24 gisteren berichtte ziet het college af van deelname aan het project, op grond van verschillende argumenten (zie hier). Het Fonds Schiedam Vlaardingen eo. was bereid om een miljoen euro, 'na doorvragen van collega Kylickaya zelfs 1,6 miljoen', beschikbaar te stellen voor armoedebestrijding in Schiedam.

Wat De Jong en Reuderink het college met name aanrekenen is het gebrek aan communicatie over de besluitvorming. "Kunt u aangeven hoe het komt dat u een relevant proces als communiceren met / voorlichting geven aan burgers zo slecht in de vingers heeft dat u niet eens aan de juridische vormvereisten kunt voldoen?", zo vragen ze daarom in schriftelijke vragen aan B&W. Op 15 juni vroegen de twee fracties door middel van een WOO-(vroeger: WOB-)procedure om klaarheid over het project. "Na navraag over de stand van zaken, zelfs voor Schiedamse begrippen was er wel sprake van erg veel radiostilte, blijkt nu dat het proces gewoon stil heeft gelegen en ook alle juridische eisen voor wat betreft (het vragen van) uitstel zijn genegeerd", zo stellen de twee.

Kwalijk, zo menen zij. Het venijn barst daarom uit hun vragen. "Kunt u zich voorstellen dat een dergelijk geschutter het vertrouwen van burgers in de lokale democratie niet vergroot?" Geen fraaie vermelding op de conduite staat van het college, vinden de twee, en verpakken dat als vraag: "Hoe weegt u uw eigen rol in dit proces?" En vooral willen zij weten: "Wat gaat u doen om dergelijk geschutter in de toekomst te voorkomen?"