Categorieën

Service

Belangengroep Groenoord informeert over isolatie en meer

Belangengroep Groenoord informeert over isolatie en meer
Wonen

Belangengroep Groenoord informeert over isolatie en meer

  • Redactie
  • 26-02-2022
  • Wonen
Belangengroep Groenoord informeert over isolatie en meer

Z-flats in Groenoord; foto: Groenoord Belangen Groep


SCHIEDAM - De Groenoord Belangen Groep vindt dat alleen weerstand tegen aansluiting op het warmtenet niet volstaat en organiseert een informatiesessie over isolatie van woningen.

Het wordt komende zaterdag een zogenaamd webinar over isolatieprojecten waarbij het gelukt is om van het gas los te gaan of waar alleen nog op piekmomenten gas gebruikt wordt. Onder meer de Vereniging van Eigenaren van het Bernard Zweersplein zal vertellen hoe zij met een aantal maatregelen fors op energie heeft bespaard.

Huis-aan-huis zullen in Groenoord uitnodigingen om mee te doen worden verspreid. Ook Woonplus wordt uitgenodigd.

De Groenoord Belangen Groep zegt het webinar te organiseren omdat er andere mogelijkheden zijn dan het aansluiten op het warmtenet van Eneco om aan het klimaatdoelstellingen van 2050 te voldoen. De bewonersorganisatie vindt 'dat er samen met wijkbewoners zorgvuldig gekeken moet worden naar de diverse mogelijkheden van verduurzaming, naar de betaalbaarheid en de koppel-kansen voor de wijk Groenoord'. "Volgens een recent onderzoek van de huurdersbond is het beter om woningen goed te isoleren. Het geld kan maar een keer uitgegeven worden. Met goed isoleren hebt je altijd profijt zowel voor de  portemonnee als wooncomfort."

In de webinar komen huurders van verschillende complexen aan bod, vertellen installateurs over hun ervaringen, wordt gesproken over het behandelen van koudebruggen, over het installeren van klimaatgevels. "We willen vooral laten zien wat er voor mogelijkheden zijn om op geld en energie te besparen."

Mensen kunnen zich aanmelden voor de webinar (5 maart, van twee tot kwart voor vier) door een mail te sturen naar E: [email protected].