Categorieën

Service

De Bonte Koe opent winkel in Haags Zeeheldenkwartier

De Bonte Koe opent winkel in Haags Zeeheldenkwartier
Winkelen

De Bonte Koe opent winkel in Haags Zeeheldenkwartier

  • Redactie
  • 28-10-2022
  • Winkelen
De Bonte Koe opent winkel in Haags Zeeheldenkwartier

Ontwerptekening van het interieur van de nieuwe winkel; beeld: De Bonte Koe


DEN HAAG - De Bonte Koe breidt uit met een vestiging in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. De nieuwe winkel, waar ambachtelijke chocolade verkocht wordt, gaat komende vrijdag open. Hij is de vinden aan de Piet Heinstraat 59A, zo'n beetje tegenover de Koninklijke Stallen.

De Bonte Koe heeft al een vestiging in Den Haag, aan de Korte Poten 57. Door de opening van een extra vestiging in de Hofstad, net buiten het centrum in een gezellige buurt met 'een goede combinatie van woon- en winkelfunctie', wil De Bonte Koe de bereikbaarheid van zijn winkels voor de inwoners van Den Haag verbeteren. "We denken dat wij met onze nieuwe winkel een mooie aanvulling met duurzame handgemaakte producten zijn voor de Piet Heinstraat en het publiek dat er winkelt", aldus Amy Klein, mede-eigenaar van de chocolademaker. "In deze straat en buurt zitten al veel ondernemers met hoogwaardige kwaliteitsproducten, zoals bakkerij en buurtwinkel Bartine, Wijnwinkel Marius, Wauw Warenhuis en Supermarkt Mikros."

Het winkelpand waarin De Bonte Koe zich vestigt, is aangekocht. Het pand is in 1895 gebouwd en is ongeveer 75 vierkante meter groot. 
Het interieur is ontworpen door het retail interieur designbureau Ninetynine.  De verbouwing kostte vier maanden tijd. "De verbouwing is zeer voortvarend verlopen. Het is heel fijn dat we komende vrijdag - dus ruim voor de feestdagen - opengaan, zodat we in november en december de klanten van chocolade kunnen voorzien", zegt de andere eigenaar van het bedrijf, broer Connor Klein.

In de winkel aan de Piet Heinstraat is ook een proeflokaal. Daarin is het mogelijk om chocolade te proeven en een kop koffie of thee te drinken. Het pand beschikt aan de achterkant over een zonnige achtertuin. Van de zomer zal de chocoladeproeverij ook in de achtertuin op het terras genuttigd kunnen worden.