Categorieën

Service

De weg naar Euro 2024

De weg naar Euro 2024
Sport

De weg naar Euro 2024

  • Advertorial
  • 04-11-2023
  • Sport
De weg naar Euro 2024


SCHIEDAM - De voorbereidingen voor het EK 2024 zijn momenteel in volle gang en een aantal clubs hebben zichzelf al verzekerd van een plekje in dit toernooi. Van de 24 clubs zijn er momenteel negen die zich hebben gekwalificeerd. In dit artikel kijken we welke teams zich nu al hebben verzekerd van een plek in dit prestigieuze toernooi.

Duitsland als gastheer
Het Duitse elftal is automatisch gekwalificeerd voor het EK 2024 omdat Duitsland het toernooi organiseert. En met de rijke voetbalhistorie en een goede en sterke selectie behoort het Duitse elftal tot de favorieten van dit toernooi. Het Duitse team wist al 3 keer eerder het EK te winnen. De laatste keer dat het Duitse team het EK wist te winnen was in 1996. Ze zijn er dan ook op gebrand om het toernooi in eigen land te gaan winnen.

De eerste kwalificanten
De eerste teams die zich wisten te kwalificeren voor het toernooi waren België, Frankrijk en Portugal. Waar België en Frankrijk maar zes wedstrijden nodig hadden om zich te kwalificeren deed Portugal dit in 7 wedstrijden. Ook deze drie teams behoren tot de favorieten van dit toernooi.

Speelronde 8
Turkije, Spanje, Schotland, Oostenrijk en Engeland wisten zich te kwalificeren tijdens de achtste speelronde. Door de overwinning van Spanje op Noorwegen wist Schotland zich te kwalificeren zonder zelf te hoeven spelen. Spanje wat in 2008 en 2012 het EK wist te winnen staat enorm hoog aangeschreven en maakt volgens vele veel kans om het EK 2024 te winnen.

Nederlands elftal
De spelers van Oranje hebben zich momenteel nog niet gekwalificeerd. Ze moeten nog één wedstrijd winnen om zich te verzekeren van deelnamen. De twee wedstrijden die ze nog moeten spelen zijn tegen Ierland en Gibraltar. Hier moeten ze zeker één wedstrijd van kunnen winnen en zich zo plaatsen. Uiteraard hopen we allemaal dat dit gebeurt want het afgelopen EK van 2016 en het WK van 2018 wist Nederland zich niet te kwalificeren.

Winnaar EK 2020
Italië was de winnaar van het EK 2020. Maar de Italiaanse grootmacht heeft zich momenteel nog niet weten te kwalificeren. Italië moet nog twee wedstrijden spelen, namelijk tegen Noord Macedonië en tegen Oekraïne. Winnen ze beiden wedstrijden dan zijn ze verzekerd aan deelname en mogen ze hun titel verdedigen.

Blijf op de hoogte
Wil je ten alle tijden op de hoogte blijven van de laatste standen en uitslagen? Dan is het aan te raden het sport nieuws te volgen via Unibet. Hier kan je altijd de meest actuele standen vinden, wedstrijd gegevens en meer. En je kan natuurlijk altijd een gokje wagen op één of meerdere wedstrijden, waardoor je het EK met nog meer spanning ervaart!

Wat te verwachten
Met de teams die zich nu al hebben geplaatst zien we de gevestigde voetbalmachten en enkele verassende namen. Het blijft spannend welke teams zich nog meer weten te kwalificeren en we hopen natuurlijk allemaal dat het Nederland ook lukt. Elk elftal brengt zijn eigen style en strategie mee naar het toernooi, wat zorgt voor een zeer spannende maar ook onvoorspelbare competitie.

Conclusie
De weg naar het EK 2024 is in volle gang. Er moeten zich nog vijftien teams kwalificeren en negen teams zijn al zeker van deelnamen. Uiteraard bereide de geplaatste teams zich goed voor op het aller grootste voetbal evenement van Europa. Met alle talenten die rondlopen bij de nationale teams belooft het EK 2024 een waar spektakel te worden. Uiteraard hopen we dat het Nederlandse elftal het ver zal schoppen en misschien zelfs Europees kampioen wordt!