Categorieën

Service

Delfland gaat water niet zuiveren met ozon

Delfland gaat water niet zuiveren met ozon
Nieuws

Delfland gaat water niet zuiveren met ozon

  • Redactie
  • 24-04-2024
  • Nieuws
Delfland gaat water niet zuiveren met ozon


SCHIEDAM - Het Hoogheemraadschap Delfland gaat geen ozon inzetten om rioolwater te zuiveren in de nieuw te bouwen zuiverlingsinstallatie op de Vergulde Hand. 

Dat is het gevolg van een recente vergadering van een motie besproken in de Verenigde Vergadering (het algemeen bestuur van het waterschap) op 9 april. Daarin stonden de uitgangspunten en het beoordelingskader voor de nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie in Vlaardingen op de agenda. Door het vaststellen hiervan gaat de bouw, ter vervanging van de bestaande installatie De Groote Lucht, een nieuwe fase in. 

PvdA, Water Natuurlijk en AWP stelden in een motie voor om (een onderzoeken naar) een filtertechnologie waarbij ozon gebruikt wordt, niet op voorhand uit te sluiten. De motie haalde het niet, ook omdat het college van dijkgraaf en hoogheemraden deze afwees. Hoogheemraad Robert Tieman (BBB Delfland): "Er zijn voldoende beschikbare alternatieven."

Met het vaststellen van het beoordelingskader wordt een volgende stap gezet voor het zoeken naar de uiteindelijke zuiveringstechniek voor de nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie in Vlaardingen, waar ook het Schiedamse rioolwater wordt gezuiverd.