Categorieën

Service

DHG krijgt 625 miljoen binnen voor financiering distributiecentra

DHG krijgt 625 miljoen binnen voor financiering distributiecentra
Nieuws

DHG krijgt 625 miljoen binnen voor financiering distributiecentra

  • Redactie
  • 19-09-2023
  • Nieuws
DHG krijgt 625 miljoen binnen voor financiering distributiecentra

Overzicht van de logistieke centra van DHG

SCHIEDAM - DHG krijgt met een 'groene lening' € 625 miljoen in het laatje. Dat benut de Schiedamse ontwikkelaar en uitbater van logistieke complexen voor de financiering van zijn portefeuille aan distributiecentra.

Die portefeuille bevat dertien hoogwaardige distributiecentra volgens het Smartlogconcept. Die dertien bestrijken in totaal een oppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter. "Daarnaast biedt de financiering ruimte voor de lopende ontwikkelpijplijn van diverse Smartlog-distributiecentra", aldus DHG. De meeste daarvan zijn te vinden in het Rotterdamse havengebied.

Na drie grote verkopen in 2022, 2020 en 2019 van 196.000 m² (Log Chain One), 131.000 m² (Log Chain Two) en 233.000 m² (Maasvlakte) heeft DHG de strategische keuze gemaakt om nieuwe ontwikkelingen niet langer te verkopen maar te houden. Zodoende wordt een beleggingsportefeuille opgebouwd waarbij de inkomsten voor het bedrijf niet langer uit de verkoopopbrengst van de complexen bestaan, maar uit huurinkomsten. "De groene lening van € 625 miljoen financiert de reeds gebouwde en toekomstige Smartlogs en onderstreept opnieuw DHG’s moderne en duurzame ontwikkelingsstandaard die al jaren wordt aangehouden."

DHG heeft sinds 2015 ruim anderhalf miljoen vierkante meter aan distributiecentra volgens gerealiseerd. Op dit moment is nog eens ongeveer een half miljoen vierkante meter aan magazijnen en verdeelcentra in aanbouw. Dit gebeurt in Hellevoetsluis, Moerdijk, Rotterdam en Zaandam. "DHG is continu actief met het verwerven van nieuwe locaties in Nederland om daarmee de ontwikkelpijplijn weer aan te vullen."  

DHG is naar eigen zeggen de afgelopen jaren 'groener' gaan ontwikkelen. Onlangs heeft DHG een expert in Breaam-bouwen in huis gekregen. "Met deze kennis kan DHG nog duurzamere en aangenamere panden aan huurders opleveren."  Naast duurzaamheid wordt er tijdens de ontwikkeling van de Smartlogs zo veel mogelijk gewerkt met de normen van circulariteit, aldus het bedrijf.

Zie ook dit artikel.