Categorieën

Service

DSW - en Stad Holland - 'beste zorgverzekeraar'

DSW - en Stad Holland - 'beste zorgverzekeraar'
Gezond

DSW - en Stad Holland - 'beste zorgverzekeraar'

  • Redactie
  • 05-01-2022
  • Gezond
DSW - en Stad Holland - 'beste zorgverzekeraar'

SCHIEDAM - DSW is - opnieuw - uitgeroepen tot de beste ziektekostenverzekeraar van Nederland. De bezoekers van de vergelijkingssite Zorgwijzer gaven de Schiedamse organisatie een 8,7, een cijfer dat geen concurrent haalde.

Sterker nog: de tweede plaats met een 8,6 ging naar Stad Holland. Die verzekeraar is nauw verbonden met DSW. Ditzo (van ASR) kwam met een 8,4 als derde uit de bus.

Voor de volledigheid: DSW kreeg 886 ‘recensies’, beoordelingen van de bezoekers van de internetpagina, Stad Holland 117. In totaal gaven zo’n zestienduizend mensen hun oordeel. Zij gaven hun mening op vier punten: premie, service, zorgkeuze en dekking. Uit de ‘reviews’ blijkt volgens Zorgwijzer dat DSW-klanten vooral te spreken zijn over de goede bereikbaarheid en telefonische service, de vlugge uitbetaling van declaraties en de uitgebreide dekkingsmogelijkheden. “Voor Stad Holland gaat grotendeels hetzelfde op. Al zijn klanten daar medium enthousiast over de premie, die met 133,00 euro per maand hoger ligt dan bij DSW.” Pro Life en PNO-zorg eindigden als vierde en vijfde.

Ook in de twee voorgaande jaren kwam DSW als overwinnaar uit de bus in de verkiezing. De poedelprijs gaat naar PMA, met een 5,5. Ook Jaaah (6,1) en ASR (6,8) eindigen onderaan in de beoordeling.

In de categorie ‘prijsvechters’ kwam Anderzorg als beste naar voren, met Just en FBTO als nummers twee en drie.

Van de vier grote verzekeraars deed CZ het het best, voor Menzis, Zilvereren Kruis/Achmea en VGZ. Zij kregen een cijfer tussen een 7,8 en 7,4. Samen hebben deze vier, met onderliggende ‘merken’ als bijvoorbeeld bovengenoemde prijsvechters, een marktaandeel van 85 procent.

DSW kent volgens Zorgwijzer 725.000 polishouders en is daarmee ‘de grootste van de kleintjes’.