Categorie├źn

Service

Economie Rijnmondregio groeit vijf procent

Economie Rijnmondregio groeit vijf procent
Nieuws

Economie Rijnmondregio groeit vijf procent

  • Redactie
  • 25-02-2022
  • Nieuws
Economie Rijnmondregio groeit vijf procent

Foto: Ardito


SCHIEDAM - De economie is in de regio Rijnmond in 2021 met vijf procent gegroeid. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Daarmee hoort de regio tot de gemiddelde groeiers in Nederland: in de regio Haarlemmermeer werd afgelopen jaar ongeveer negen procent meer verdiend. De regio maakte daarmee de grootste sprong in economisch presteren. Ook de regio's IJmond (zeg maar IJmuiden, Beverwijk, Uitgeest) en Zuidoost-Noord-Brabant (Eindhoven en omgeving) boekten met acht procent een flinke groei. Vorige week maakte het CBS bekend dat in 2021 de economie landelijk met 4,8 procent is gegroeid.

Dat die cijfers over 2021 niet alles zeggen, blijkt uit het gegeven dat als 2021 met 2019 - het laatste jaar zonder Corona - wordt vergeleken, de gemeente Haarlemmermeer (met uiteraard Schiphol als belangrijkste bron van inkomsten) met een economische krimp van twaalf procent veruit de minst presterende regio - als het gaat om productie en bestedingen - van Nederland is. In die vergelijking over twee jaar groeit de regio met Schiedam met drie procent, en dat is bovengemiddeld. Ter vergelijk: de regio Amsterdam kromp twee procent, de regio Den Haag groeide twee procent. In deze vergelijking presteert de Eindhovense agglomeratie het best, met een groei van vijf procent.