Categorieën

Service

Finissage expositie ‘De Molens, het gezicht van Schiedam’ 

Finissage expositie ‘De Molens, het gezicht van Schiedam’ 
Uit

Finissage expositie ‘De Molens, het gezicht van Schiedam’ 

  • Advertorial
  • 04-08-2022
  • Uit
Finissage expositie ‘De Molens, het gezicht van Schiedam’ 

Werk van Aldo Hoeben


SCHIEDAM - In het Nationaal jenevermuseum is nog tot 28 augustus de expositie ‘De Molens, het gezicht van Schiedam’ te zien. Dit is een samenwerking van drie Schiedamse culturele instellingen. De expositie Levend Landschap in het Stedelijk Museum Schiedam vormt de directe aanleiding. 

Bij de finissage starten we met de lezingenreeks ‘Schiedams Werk’, Han van der Horst zal als eerste zijn visie geven over de combinatie Vakmanschap en Schiedam.  

Schiedams Werk

Stichting De Schiedamse Molens gaat samen met de Historische Vereniging van Schiedam en Het Nationaal Jenevermuseum ieder kwartaal een lezing organiseren over Schiedam en vakmanschap. 

Dit zal gaan over Schiedamse monumenten, industrieel erfgoed, de kracht van een molen, reclameschilderingen voor de Monopole, drukkerijen, zandstralen, scheepsbouw, brood, de glasfabriek en jenever.

De lezingen starten om vier uur 's middags en worden natuurlijk afgesloten met een borrel op de zolder van het Jenevermuseum. 

De Molens, het gezicht van Schiedam

Op deze expositie is werk te zien uit drie verschillende eeuwen. Uit de 21e eeuw hangt werk van twee kunstenaars, namelijk Lana Mesic en Aldo Hoeben. Het werk van de fotograaf Lana Mesic – ‘Voor de Prins Draaien’ bestaat uit portretten op doek van zeven Schiedamse molenaars. Deze portretten maken deel uit van een groot aantal foto’s die Lana in opdracht van Het Cultureel Forum Schiedam heeft gemaakt. Het Cultureel Forum heeft dit werk geschonken aan Stichting De Schiedamse Molens. 

In het Schiedamse landschap zijn de molens karakteristiek, vandaar dat de molens al eeuwenlang een inspiratiebron zijn voor kunstenaars. Bij het Nationaal Jenevermuseum is dat nog de hele maand augustus te bekijken.

De Finissage op 28 augustus start om half vier. Natuurlijk is het Nationaal Jenevermuseum ook de komende weken nog gewoon te bezoeken op de reguliere openingstijden van elf tot vijf uur.

Directiepensioenbelangen C.H.J. Nolet B.V.

Hoofdstraat 14, Schiedam

Meer over Directiepensioenbelangen C.H.J. Nolet B.V. →