Categorieën

Service

Gouweleeuw verkenner naar nieuw college in Schiedam

Gouweleeuw verkenner naar nieuw college in Schiedam
Politiek

Gouweleeuw verkenner naar nieuw college in Schiedam

  • Redactie
  • 21-03-2022
  • Politiek
Gouweleeuw verkenner naar nieuw college in Schiedam

Nathalie Gouweleeuw, archieffoto


SCHIEDAM - Nathalie Gouweleeuw wordt de verkenner die de weg moet banen naar een nieuw college van burgemeester & wethouders in Schiedam. Zij werd voorgedragen als zodanig door de VVD.

De VVD kan het initiatief nemen voor de nieuwe coalitievorming omdat de partij met zes zetels als grootste uit de stembusstrijd kwam. Gouweleeuw, eerder wethouder in Schiedam, gaat gesprekken voeren met alle partijen. Onno Spek, lijstrekker van de VVD: "Wij zijn heel blij dat Nathalie ons gaat helpen. Zij heeft veel ervaring in het Schiedamse en gaat deze klus klaren."

Spek verwacht niet dat een nieuw college makkelijk tot stand komt. "Er zijn veel uiteenlopende partijen dus er moet zorgvuldig en voortvarend gewerkt worden." De gesprekken met de partijen zullen zo snel mogelijk ingepland worden. Ze zullen uitmonden in een rapport, dat een advies bevat over met welke partijen er verder onderhandeld gaat worden om een coalitie te vormen. Tevens zal er een bijzondere raadsvergadering uitgeschreven worden, waarin alle partijen in het openbaar hun visie kunnen geven over een mogelijke samenwerking. 

Gouweleeuw is werkzaam als 'transitiemanager' bij Rotterdam Inclusief, het arbeid- en mensontwikkelbedrijf van de gemeente Rotterdam. Daarnaast is zij commissaris bij de Frankelandgroep en bestuurslid van de Green Business Club Waterweg.