Categorieën

Service

Het gaat nu echt beginnen, in west

Het gaat nu echt beginnen, in west
Wonen

Het gaat nu echt beginnen, in west

  • Redactie
  • 29-05-2024
  • Wonen
Het gaat nu echt beginnen, in west

Vooruitlopend op de aanpak van de buurt is in de Westfrankelandsestraat de afgelopen week gewerkt aan de riolering


SCHIEDAM - Het gaat nu echt gebeuren: het werk aan de openbare buitenruimte in west. Dat is afgelopen jaren al vaker aangekondigd, maar nu moeten de bewoners van de Fabribuurt, Frankelandbuurt en Liduinabuurt er echt vanuit gaan dat hun straten op de schop gaan. De uitvoerder van het werk is geselecteerd - en vandaag zijn de contracten getekend.

Gebr. Van Kessel Wegenbouw gaat het ingrijpende en langdurige werk aanpakken. De mensen van de aannemer beginnen komende zomer, formeel 'in het derde kwartaal'. Als eerste gaan zij aan het werk op het Sint Liduinaplein en in de Gordonstraat.

Het hele gebied tussen Nieuwe Haven, Liduinastraat, Aleidastraat en Vlaardingerdijk (inclusief delen van deze vier straten) krijgt nieuwe gas- en drinkwaterleidingen, riolering, nieuwe bestrating en inrichting van de straten, inclusief straatmeubilair - plus speeltoestellen op de pleinen - en openbaar groen, en nog twee nieuwe waterbergingen. Eerder al zijn ook al twee waterbergingen aangelegd. Ook Evides en Stedin zijn in het project betrokken.

De wijk heeft lang te maken gehad met natte voeten als bij hevige regenbuien het rioolstelsel de toevloed niet aankon. Dat moet over enige tijd voorgoed verleden tijd zijn. "Als de ondergrondse werkzaamheden (aan de waterbergingen, red.) allemaal klaar zijn en de duizenden infiltratiekratten onder de grond gestapeld staan, wordt het regenwater afgekoppeld en vangt één waterberging bij hevige regenbuien duizenden liters hemelwater op", aldus de aankondiging van de gemeente.  

Wethouder Cemil Kahramanoglu van de gemeente Schiedam is blij dat er nu eindelijk wordt gestart met de werkzaamheden. “We gaan veel investeren om west mooier te maken. Met de herinrichting willen we de wijk veiliger en groener maken. Door de bestrating te vernieuwen en extra bomen en planten wil de gemeente de kwaliteit van de openbare ruimte verbeteren.” 

Zie ook deze artikelen over de werkzaamheden in de buurt: hier en hier.