Categorieën

Service

Het zit Excelsior'20 niet mee tegen Sparta

Het zit Excelsior'20 niet mee tegen Sparta
Sport

Het zit Excelsior'20 niet mee tegen Sparta

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 26-06-2021
  • Sport
Het zit Excelsior'20 niet mee tegen Sparta

Foto door Jos van Deventer


CRICKET - Het zit landskampioen Excelsior'20 niet mee in de race om de titel te prolongeren. Opnieuw werd de wedstrijd tegen Sparta, de nummer voorlaatst op de ranglijst, gedurende de wedstrijd wegens het slechte weer gestaakt en afgelast. Eerder deze competitie kende de uitwedstrijd in Capelle aan den IJssel hetzelfde lot.

Een gestaakte wedstrijd wordt volgens de nieuwe regels van de KNCB niet afgemaakt of overgespeeld, maar levert beide teams één wedstrijdpunt op. Dat is schraal als je je bedenkt dat een gewonnen wedstrijd vier wedstrijdpunten oplevert. 

Sparta won de toss en koos ervoor met batten te beginnen op Thurlede. Dat ging de gasten redelijk af met uitschieters voor Tarr (71 runs, stumped door wicketkeeper Roel Verhagen op bowlen van Tristan Stubbs) en Latif (45 runs, bowled door captain Tom Heggelman). Na 48.2 overs zaten alle Spartanen weer aan de kant op een totaal van 187 runs. Twee wickets waren er voor bowlers Heggelman, Ingram en Stubbs. 

Dat is een totaal waarvan je kan verwachten dat dit door Excelsior'20 te overschrijden zou zijn. Die kans heeft de thuisploeg echter niet gekregen, al was de start van de Schiedammers niet voortvarend te noemen, met totalen voor beide openers van 11 (Tim Etman) en 5 (Roel Verhagen) en voor de nummer drie ingaande Lorenzo Ingram van 1. Tristan Stubbs (7, not out) en Joost Kroesen (3, not out) kregen niet de kans om de draad goed op te pakken voor de landskampioen, want na slechts 11.2 overs werd de wedstrijd gestopt en na enige tijd wachten afgelast. Excelsior'20 staat nu op plek vijf in de Topklasse, waarin tien teams strijden.

Drie andere wedstrijden in de Topklasse werden wel uitgespeeld, terwijl morgen Dosti - ACC nog op het programma staat.