Categorieën

Service

Hoosbui zorgt voor overlast

Hoosbui zorgt voor overlast
Nieuws

Hoosbui zorgt voor overlast

  • Redactie
  • 11-05-2023
  • Nieuws
Hoosbui zorgt voor overlast

In de Nieuwe Maasstraat bleef het water tot de knieën staan


Laatste nieuws: Harriet Kruse stuurt een foto in van de situatie in de Nassaulaan, vanmiddag. Ook Cynthia Meulenkamp deed dat. Zie de foto's hieronder.

SCHIEDAM - Het was een serieuze hoosbui, aan het begin van de middag. Die zette flinke delen van Schiedam onder water.

Was het omdat er zo veel water tegelijk viel? Was het omdat er de afgelopen dagen al zo veel gevallen was en het water niet sneller weg kon? Heeft iemand ergens een fout gemaakt? In ieder geval bleef het water op veel plaatsen in de stad staan.

Zoals in de Gorzen. Daar gingen de vloedplanken voor de deur om het een beetje droog te houden. De brandweer werd gebeld, maar die kon ook niet veel uitrichten. Auto's stonden tot aan hun assen in het water. Het water kwam tot op de tweede verdieping omhoog in de wasbak.

Iets vergelijkbaars is te zien op de Nieuwe Haven, waar het water niet weg wil, en waar fietsers uit moeten kijken niet een ongewenste douche te krijgen, ook nu het weer droog is geworden. Tussen de Schoolstraat en de Oranjebrug blijft daar enorm veel water staan.

Ook uitkijken was het voor de voetgangers op de Rembrandtlaan. Daar konden de regenwaterafvoeren het regenwater niet naar behoren afvoeren en ontstond er door in loos eindigende afvoerpijp dicht bij de hoek met de Jan Steenstraat eveneens een openluchtdouche, die bij dertig graden of meer vast heerlijk is, maar nu even niet.

Heeft u weet, of foto's van andere plekken in de stad voor de regen voor zorgen of misschien ook wel plezier zorgde, stuur een bericht naar [email protected]. Of plaats een reactie onder dit bericht op Twitter, Facebook of Instragram.