Categorieën

Service

Keemink debuteert in Nederlands team

Keemink debuteert in Nederlands team
Sport

Keemink debuteert in Nederlands team

  • Redactie
  • 30-05-2016
  • Sport
Keemink debuteert in Nederlands team

VOLLEYBAL - Wessel Keemink heeft zijn debuut gemaakt in het Nederlands volleybalteam. Zaterdag speelde de Schiedamse volleyballer voor het eerst mee in de oefeninterland tegen Finland, die met 3-0 werd gewonnen.

Het Nederlands volleybalteam is op oefencampagne in het land van de duizend meren. In de tweede wedstrijd tegen de Finnen afgelopen zaterdag debuteerde Keemink in een 'bonusset' die werd gespeeld na de 3-0 winst. Ook deze set werd door Nederland gewonnen. Samen met Keemink maakte ook Fabian Plak zijn eerste minuten in het Nederlands team.

Gisteren namen de beste volleyballers uit beide landen het opnieuw tegen elkaar op. Het werd 3-1. Spelverdeler Keemink (22) speelde de laatste twee gewonnen sets.

Komende weekend speelt het Nederlands volleybalteam in eigen land drie wedstrijden tegen Duitsland. De wedstrijden zijn bedoeld ter voorbereiding op de wedstrijden in de World League van 17 juni tot uiterlijk 10 juli. In september staat de tweede ronde van de EK-kwalificatie op het programma. Het Nederlands mannenteam speelt eerst een toernooi in Turkije (16 tot en met 18 september); als alles goed gaat kunnen de Lange Mannen zich een week later in Nederland (23 tot en met 25 september) definitief plaatsen voor de eindronde van het EK 2017 in volleybalwalhalla Polen.