Categorieën

Service

Molenfeest naar 8 mei volgend jaar

Molenfeest naar 8 mei volgend jaar
Uit

Molenfeest naar 8 mei volgend jaar

  • Redactie
  • 25-03-2020
  • Uit
Molenfeest naar 8 mei volgend jaar

SCHIEDAM - Het Molen Festijn Schiedam wordt volgend jaar, ijs en weder dienende, op 8 mei gehouden. Dat maakt de organisatie bekend.

De Schiedamse Molens en Triple C kozen voor die datum omdat zij geen kans zagen op een feest in het najaar. Een korte voorbereidingstijd door de zomervakantie, mogelijke 'economische gevolgen' die roet in het eten kunnen gooien en de vele andere evenementen - misschien wel meer, omdat andere evenementen wel van het voor- naar het najaar worden verplaatst - maakten dat de twee stichtingen kozen voor 2021.

Het Molen Festijn Schiedam stond gepland op 9 mei aanstaande, Nationale Molendag, maar moet worden afgelast. Voor eerste werkten beide organisaties samen met de ambitie molendag 2020 groter van opzet te maken dan voorheen. "We waren erg gecharmeerd van het Dickensfestijn afgelopen december, waar wij met molen De Drie Koornbloemen aan hebben meegedaan“, zegt Paul Sporken van de molenstichting. “Dat was knap neergezet met veel enthousiaste figuranten en gezellige kramen.” De molenstichting besloot daarop contact te nemen met de organiserende stichting Triple C (Care, Cure & Culture).

Triple C was naar eigen zeggen al doende om contact te leggen met allerlei bewonersgroepen 'om hen te betrekken bij de molens en bezoekers kennis te laten maken met de verschillende culturele achtergronden in Schiedam'. Marijn Poel van de stichting: "Het is ontzettend jammer dat deze eerste editie van het Molen Festijn Schiedam niet door kan gaan, maar gezondheid van bezoekers, deelnemers en vrijwilligers staat natuurlijk voorop. Organisatorisch zou het ook ontzettend moeilijk zijn geworden met alle onzekerheid die er nu is."

Zij nodigt bewoners, organisaties, vrijwilligers en ondernemers die volgend jaar een bijdrage willen leveren aan het festijn nu al uit contact op te nemen.