Categorieën

Service

O&O Spieringshoek maakt Feyenoord-snack

O&O Spieringshoek maakt Feyenoord-snack
Onderwijs

O&O Spieringshoek maakt Feyenoord-snack

  • Advertorial
  • 05-06-2023
  • Onderwijs
O&O Spieringshoek maakt Feyenoord-snack

De opdracht: een lekkere, gezonde en betaalbare Feyenoord-snack bedenken; foto: Spieringshoek


SCHIEDAM - Enige weken geleden zijn de O&O-leerlingen uit klas drie van Scholengemeenschap Spieringshoek op bezoek geweest bij Feyenoord.

Daar kregen ze samen met de leerlingen van vijf andere scholen uit het netwerk van Feyenoord de opdracht om een lekkere, gezonde en betaalbare Feyenoord-snack te bedenken. Het team van #dekrachtvanfeyenoord bezoekt wekelijks vele scholen in Rotterdam, om de leerlingen aan het bewegen te krijgen en tevens in sport- en spelvorm te laten oefenen met taal- en rekenvaardigheden. De snacks zullen dan in de pauzes aan deze leerlingen worden uitgedeeld.

Ondertussen zijn de leerlingen aan het bakken en koken geslagen en hebben veel verschillende snacks bedacht, gemaakt en aan elkaar en diverse mensen in de school laten proeven. En nu hebben drie mensen van Feyenoord de les bijgewoond om te zien hoe ver ze gevorderd zijn. Deze bezoekers waren erg onder de indruk van de smaak van de bedachte snacks en hebben geefback gegeven voor de laatste verbeteringen. Ook de vondsten voor de presentatie en het verwerken van het Feyenoord-gevoel vonden ze origineel, met een extra pluim vaar de Kameraadjes (twee koekjes samen in één verpakking) en het Kuipje.

Aan het eind van het schooljaar mag van elke school het beste groepje het eindproduct presenteren aan medewerkers van Feyenoord en voedingsdeskundigen van Pepsico. Pepsico werkt vaak samen met Feyenoord en heeft al aangegeven dat zij de beste snack ook echt willen gaan maken.

Scholengemeenschap Spieringshoek

Van der Brugghenlaan 2, Schiedam

Meer over Scholengemeenschap Spieringshoek →