Categorie├źn

Service

Onrust over mogelijke kinderlokker

Onrust over mogelijke kinderlokker
Nieuws

Onrust over mogelijke kinderlokker

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 19-05-2021
  • Nieuws
Onrust over mogelijke kinderlokker

Gisteren werd een jongetje op weg naar huis vanaf Het Windas aangesproken


SCHIEDAM - In Schiedam, met name in het noordelijk stadsdeel, is onrust ontstaan over de mogelijke aanwezigheid van een zogenaamde kinderlokker. 

De Schiedammer Online bracht gisteren een bericht in de categorie 'verschrikkelijk, maar is het waar?'. Een volwassen man die een kind uitnodigt om in zijn wagen te stappen. In eerste instantie bracht Schiedam24 dit nieuws niet, om reden dat, zoals de politie ook stelde 'het lastig op waarde is te schatten'. Vandaag doet zich een nieuwe melding voor van een poging tot - iedere Schiedammer heeft het er wel eens over gehad - 'kinderlokken'. Omdat de consequenties groot zijn als er toch sprake is van kinderlokken, nemen wij hier het verhaal van onze journalistieke partner over.

Wij meldden dat in Whatsapp-groepen en op een burenplatform het bericht circuleerde van een man die dinsdag een jongetje vroeg om in zijn auto te stappen. Vandaag lezen wij dat er een nieuwe poging zou zijn geweest, nu in de buurt van school De Klinker. Een bericht als dit roept felle reacties op. Ook wordt de vraag gesteld of je zo'n bericht al dan niet moet plaatsen op een nieuwssite.

Dit is het bericht dat De Schiedammer Online gisteren bracht.

Een woordvoerder van de politie reageerde gistermiddag: "Het bericht is wat het is en wat lastig op waarde te schatten. Het is bij ons bekend, maar er zijn ons geen meldingen verder bekend."

In de Whatsapgroepen en op het bewonersplatform wordt de bedrijfsnaam genoemd die staat op de auto die gisteren is gebruikt. Wij hebben de naam in ons artikel weggelaten, omdat het noemen van een naam een dergelijk bedrijf schade zou kunnen berokkenen, terwijl nog niet duidelijk is of hier inderdaad sprake was van een poging tot 'kinderlokken'. Dat we - zonder het noemen van deze bedrijfsnaam toch een artikel plaatsten, is omdat het een feit is dat dit bericht circuleert. Dat onze lezers dit bericht van belang vinden, wordt onderschreven door het feit dat zij op Facebook inmiddels de desbetreffende Facebookpost meer dan 700 keer hebben gedeeld.


Reacties

Enkele voorbeelden van reacties die op de verschillende sociale media, waaronder Nextdoor, te lezen zijn:

"Waarom bedrijfsnaam weggehaald? Is deze afgeplakt door automobilist of uit artikel gehaald? Snap WOP maar is in dezen kinderleven niet belangrijker?

"Als je het bedrijf belt en vraagt wie er wanneer gewerkt heeft."

"Eerst maar eens na checken bij die meneer zelf of het wel echt zo is. Lijkt me dat iemand met een bedrijfsauto echt wel beter oplet."

"Ik zou mijn kind in dezen gewoon geloven. Denk jij dat die mijnheer gaat zeggen, ja klopt ik heb een kind in mijn auto geprobeerd te lokken?"

"Kinderen kunnen veel verzinnen en dingen anders opvatten dan hoe het werkelijk is. Ik zeg niet dat dat in dit geval zo is hoor. Maar iemand met een bedrijfsauto die kinderen lokt weet zelf ook dat hij daar problemen door gaat krijgen omdat hij zo opgespoord kan worden."

"Kinderen in eerste instantie ALTIJD geloven. Ze verzinnen zoiets echt niet. En als ze dat al doen, dan komt dat op een gegeven moment echt wel aan het licht!"

"Dat is precies wat zo’n man ook zou kunnen denken!"

"Klopt, maar dan kan het al te laat zijn en is iemand zijn hele leven kapot. Maar ieder zijn mening natuurlijk!"

"Ja had al bericht gekregen via de schoolapp."

De nieuwe melding gisteren: "Wil even doorgeven dat er een tweede poging is geweest hier bij De Klinker in de beurt dus ouders let goed op en voor de bewoners die iets verdachts zien noteer het kenteken en let ook op de kinderen van anderen."