Categorieën

Service

Opbrengst Roparun boven 3,4 miljoen

Opbrengst Roparun boven 3,4 miljoen
Sport

Opbrengst Roparun boven 3,4 miljoen

  • Redactie
  • 16-07-2022
  • Sport
Opbrengst Roparun boven 3,4 miljoen

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - De lopers en helpers van de Roparun 2022 hebben 3.402.466 euro bij elkaar gebracht. Dat is flink meer dan de afgelaste en flink uitgeklede versies van de afgelopen twee Coronajaren, toen de teller op ruim twee miljoen euro bleef steken. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

De Roparun kende ook deze editie een aangepaste vorm; nadat de run in 2020 uiteindelijk niet is doorgegaan en vorig najaar in en rond Landgraaf plaatsvond, werd er dit jaar alleen in Nederland gelopen, vanaf vliegveld Twenthe naar Rotterdam. De recordopbrengst boekte de Roparun in 2019, toen 5,6 miljoen euro werd ingezameld.

Voorzitter Michael Arbman van de Roparun zegt blij verrast te zijn met de opbrengst: “We zijn enorm trots op de duizenden deelnemers die het hele jaar keihard in de weer zijn om acties te organiseren. De editie van 2021 vond plaats in oktober. Dit zorgde ervoor dat de deelnemers een kortere voorbereiding hadden op de afgelopen editie en dus minder tijd hadden om acties te organiseren. We zijn enorm trots en de deelnemende teams dankbaar die dit geweldige bedrag binnen hebben gehaald."

Volgens Arbman zorgt de Roparun niet alleen tijdens het evenement, maar het gehele jaar voor verbondenheid tussen onder andere deelnemers, vrijwilligers en goede doelen. "Het komende jaar willen wij met dit eindbedrag zoveel mogelijk goede doelen ondersteunen die met dit geld belangrijke dingen kunnen doen binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker.”

In 2023 vindt Roparun plaats op 27, 28 en 29 mei.