Categorieën

Service

Overname Bols door Nolet niet zeker

Overname Bols door Nolet niet zeker
Bedrijven nieuws

Overname Bols door Nolet niet zeker

  • Redactie
  • 26-01-2024
  • Bedrijven nieuws
Overname Bols door Nolet niet zeker

Na een geslaagde overname door Nolet komt Bols min of meer 'terug naar Schiedam'; foto: maker onbekend


SCHIEDAM - De overname van Lucas Bols door Nolet is nog lang niet zeker. Dat meldt het Financiële Dagblad.

Het kunnen verwerven van de aandelen in Bols van de Belgische investeringsmaatschappij Enix, eigendom van Fons Walder en echtgenote Corinne de Kuyper (inderdaad, familie van..), is nog geen gelopen race. Volgens de krant twijfelt Enix nog over het te koop aanbieden van de stukken aan de Schiedamse drankenmaker, tegen de prijs die Nolet biedt. Dat is achttien euro per aandeel. 

Op 9 oktober maakte Nolet bekend tegen die prijs belangen in de collega-concurrent over te willen nemen. Tot 7 februari hebben aandeelhouders Lucas Bols de tijd om hun belangen aan te bieden. Nolet wil in ieder geval zo veel aandelen aangeboden krijgen, dat het in ieder geval zeventig procent van het totaal aantal uitstaande aandelen in bezit heeft. 

In reactie op het overnamebod van Nolet breidde Enix het belang in Bols uit: van 15,01 procent naar 21,62 procent. Dat kan omdat Lucas Bols genoteerd is aan de Amsterdamse beurs. Partijen met een groot belang in een fonds dat daar genoteerd staat, zijn verplicht hun positie met regelmaat door te geven. “De investeerder betaalde een bedrag per aandeel dat rond de biedingsprijs lag”, zo meldt het FD. Nolet bezit momenteel naar verluidt een belang van bijna dertig procent in Lucas Bols.