Categorieën

Service

Schikking Yme pakt voor SBM gunstiger uit

Schikking Yme pakt voor SBM gunstiger uit
Bedrijven nieuws

Schikking Yme pakt voor SBM gunstiger uit

  • Redactie
  • 11-08-2017
  • Bedrijven nieuws
Schikking Yme pakt voor SBM gunstiger uit
SCHIEDAM - De schikking tussen SBM Offshore en een meerderheid van de verzekeraars in het hoofdpijndossier Yme is definitief. De Schiedamse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie ontvangt meer dan bij de melding in juli dat een schikking op komst was, werd aangegeven. In plaats van 247 miljoen dollar keren de verzekeraars 281 miljoen dollar uit, zo maakte SBM vandaag bekend.

Het verschil is te danken aan het feit dat een extra verzekeraar meedoet met de schikking. Met deze stap zijn de vorderingen tegen bijna 84 procent van de verzekeraars afgewikkeld. Tegen de overige verzekeraars heeft SBM heeft nog vorderingen uitstaan. Daarover staat een rechtszaak gepland in oktober volgend jaar.

Het te ontvangen bedrag wordt na aftrek van onder meer juridische kosten gedeeld met de Spaanse oliemaatschappij Repsol, partner in het project.

SBM legde een paar jaar geleden een claim van meer dan een miljard dollar neer bij zijn verzekeraars, vanwege het Noorse probleemproject Yme. SBM Offshore bouwde dat voor het Canadese Talisman Energy. Met het geld wilde SBM onder meer de mislukte bouwwerkzaamheden dekken. Eerder schreef de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie al honderden miljoenen dollars af op het Yme-project.

Het aandeel SBM Offshore slaat vandaag flink lager en noteert rond twee uur 13,78 euro.