Categorieën

Service

The Little Green Bag komt naar Schiedam

The Little Green Bag komt naar Schiedam
Winkelen

The Little Green Bag komt naar Schiedam

  • Redactie
  • 05-04-2021
  • Winkelen
The Little Green Bag komt naar Schiedam

SCHIEDAM – The Little Green Bag vestigt zich in Schiedam. Het bedrijf, verkoper en producent van luxegoederen, heeft een pand gekocht op Vijfsluizen.

Daar vestigt het een magazijn, kantoor en showroom. The Little Green Bag betrekt de komende tijd gefaseerd het pand aan de Karel Doormanweg 41, eerder onder meer in gebruik door de Perfectgroep.

The Little Green Bag is een bedrijf dat vijftien jaar geleden ‘vanaf een zolder in Vlaardingen’ is begonnen, vertelt Marit van de Poll, ‘lead creative content’ van het bedrijf. Wat is eigenlijk een lead creative content? “We zijn de afgelopen tijd, ook in Corona, onwijs gegroeid, met name online. Er is ook geïnvesteerd in een nieuwe organisatie van het bedrijf.” Zodoende is er meer structuur in de disciplines en functies gekomen. De lead creative content geeft leiding aan de marketingafdeling en onlinecommunicatie, die grotendeels nieuw zijn opgezet.

Zoals de naam al zegt begonnen Maria en Aramis Gandjapour toentertijd met de verkoop van tassen. “De afgelopen anderhalf, twee jaar zijn we flink gegroeid, met sieraden, zonnebrillen en schoenen”, aldus Van de Poll. Na de zolder in Vlaardingen volgden er winkels in de haringstad, in Delft, Rotterdam en Utrecht. De zaken in die laatste twee steden zijn afgelopen jaar gesloten en in plaats daarvan is alle aandacht binnen het bedrijf naar de onlineverkoop gegaan. De winkel in Vlaardingen geldt nu als outletzaak.

Begon het bedrijf in eerste instantie als echte onlinewinkel, dus als wederverkoper van producten van anderen, na verloop van tijd werd ook de productie zelf ter hand genomen. “Toen een van de merken die we verkochten, Cowboysbag, failliet dreigde te gaan, is dat merk overgenomen”, aldus Van de Poll. “Sinds twee jaar hebben we ook een eigen tassenlijn.”

Op Rotterdam Noord-West heeft The Little Green Bag sinds een jaar of vijf een showroom, met magazijnruimte en kantoren, maar dat pand is, gezien de grote groei van de afgelopen jaren, te klein geworden, aldus Van de Poll. Vandaar dat het bedrijf uit ging zien naar een nieuw onderkomen voor het hoofdkantoor. “Veel van onze medewerkers wonen in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Delft, dus het lag voor de hand in deze regio te zoeken.” Bij The Little Green Bag werken nu zo’n negentig mensen.

De showroom dient vooral om inkopers van wederverkopers van het bedrijf te ontvangen. The Little Green Bag stond daarom volgens Van de Poll op een representatieve ruimte.

Momenteel is het bedrijf aan de slag met het inrichten van het nieuwe onderkomen. Over twee weken al moet het magazijn verhuizen. Daarna volgen gespreid de andere functies en disciplines.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast: het pand aan de Sevillaweg op Noord-West is niet gehuurd, maar is eigendom.