Categorieën

Service

Timmermans maakt kennis met Battolyser in Schiedam

Timmermans maakt kennis met Battolyser in Schiedam
Nieuws

Timmermans maakt kennis met Battolyser in Schiedam

  • Redactie
  • 15-05-2023
  • Nieuws
Timmermans maakt kennis met Battolyser in Schiedam

Foto: Battolyser Systems


SCHIEDAM - Eurocommissaris Frans Timmermans bezocht Battolyser Systems, het Schiedamse bedrijf dat de eerste Battolyser ter wereld maakte.

Een Battolyser is een combinatie van batterij die overtollige groene stroom uit wind- of zonne-energie opslaat en een elektrolyser die daar groene waterstof van maakt.

Timmermans kwam vorige week met zijn team naar de eerste pilotfabriek van Battolyser Systems in Schiedam. “We hebben hem het concept van de Battolyser uitgelegd en dat snapte hij meteen. Hij vroeg of wij de oplossing konden bieden voor de fluctuerende wind- en zonne-energie en toen hebben we gezegd: ja, dat kunnen wij. Wij zijn klaar om Europa te helpen zijn klimaatdoelen te halen. Hij vroeg ons hoe hij ons kon helpen. Dat is vooral door regulering van dit soort flexibele systemen en financiering vanuit Europa”, vertelde woordvoerder Geert Wassens van Battolyser Systems aan energiewebsite Change Inc.

Battolyser Systems werkt aan een grote fabriek in de Rotterdamse haven, waar jaarlijks voor 1 gigawatt aan Battolysers geproduceerd kan worden. Dat moet de eerste industriële productiefaciliteit voor groene waterstof-apparatuur in Nederland en de grootste ter wereld worden. Het bedrijf, voortgekomen uit Proton Ventures met medewerking van de TU Delft, is gevestigd aan de Jan Evertsenweg.

Zie ook dit artikel.