Categorieën

Service

Toplocatie tussen Dam en Schie staat te koop

Toplocatie tussen Dam en Schie staat te koop
Wonen

Toplocatie tussen Dam en Schie staat te koop

  • Kor Kegel
  • 17-02-2018
  • Wonen
Toplocatie tussen Dam en Schie staat te koop

SCHIEDAM – Waar in Schiedam vind je een locatie die enigszins kan wedijveren met het prachtige historische perceel van oud-Schiedammer Victor Deconinck in Dordrecht? Nou, op heel weinig plekken. Maar er is een unieke aanbieding. Makelaardij Ooms heeft een toplocatie in de aanbieding. Het rijksmonument Dam 8 staat te koop in combinatie met het pakhuis aan de Oude Sluis 4. Ertussen ligt een binnentuin.

De mogelijkheden zijn buitengewoon. De twee percelen worden als één ‘pakket’ aangeboden als 'een droom van een klusproject'. Er is dus wel wat aan te doen, maar Schiedam beschikt over een keur aan uitstekende klussers op allerlei vakgebieden.

Op Facebook staat onder andere deze informatie over de Dam 8: “Door de nicotinegele gordijnen zag ik flarden van eeuwenoude sierlijke plafonds en andere historische details, maar ik zag ook een bejaarde man op een gammele bank zitten die de puf of het geld niet meer had om de boel te onderhouden. Het metselwerk brokkelde de laatste jaren almaar verder af, het houtwerk vermolmde en de voordeuren leunden steeds vermoeider tegen elkaar. Dam 8 werd een half spookhuis. Bewoond, maar zonder leven.”

Dam 8 is een paar weken geleden te koop gezet. Het rijksmonumentale herenhuis dateert van 1800 en bestaat uit twee woningen die ooit werden samengevoegd en voorzien van een eenduidige lijstgevel. De voordeur kreeg een omlijsting in Lodewijk XVI-stijl.

Aan de achterzijde aan de Oude Sluis 4 bevindt zich een enorm voormalig pakhuis, dat bij de verkoop is inbegrepen. Dit gebouw is verbonden met het herenhuis via een omsloten binnentuin, telt vier verdiepingen en kijkt uit op de Oude Sluis en het befaamde Zakkendragershuis uit 1725. Op deze plek ontstond Schiedam.

Ooms vermeldt niet uit eigen beweging wat deze combinatie in de oude Schiedamse binnenstad kost. De prijs is op aanvraag. Maar iemand die het bezichtigde, kwam op 1,3 miljoen euro. En er moet veel aan gedaan worden…

PS. Dit artikel is na plaatsing aangepast: Oude Sluis 14 is veranderd in Oude Sluis 4