Categorie├źn

Service

Vier Pride over de hele wereld

Vier Pride over de hele wereld
Uit

Vier Pride over de hele wereld

  • Advertorial
  • 08-06-2022
  • Uit
Vier Pride over de hele wereld

SCHIEDAM - Juni staat in het teken van Pride. Van jezelf te durven en te mogen zijn. Nederland is echter niet het enige land waar dit wordt gevierd. Over de hele wereld worden in de maand juni en zelfs in de maand juli feesten gehouden ter ere van Pride en wordt gevierd dat we in vrijheid mogen zijn wie we willen zijn. 

Nederland: Voorloper LHBTI+-rechten

Nederland is het eerste land ter wereld dat het burgerlijk huwelijk openstelde voor mensen van hetzelfde geslacht en is een van de voorlopers op het gebied van LHBTI+-rechten. Door heel het land worden in de maanden juni en juli in verschillende steden Pride-feesten gehouden. Utrecht beet de spits af op 4 juni met de Utrecht Canal Pride en op 17 juni 2022 gaat de Rotterdam Pride van start. Amsterdam organiseert ook een Pride-evenement, maar deze vindt iets later plaats en begint op zaterdag 30 juli. 

Canada: Meest homovriendelijke vakantiebestemming

Canada werd in 2020 uitgeroepen tot de meest homovriendelijke reisbestemming ter wereld en dat is niet zonder reden. Grote steden zoals Montreal, Toronto, Vancouver en Ottawa hebben een grote LHBTI+community en daar wordt Pride dan ook uitbundig gevierd. 

Een van de grootste Pride-evenementen in Noord-Amerika is de Gay Pride van Toronto. Deze Gay Pride beperkt zich niet tot een week, maar vindt heel de maand juni plaats. De hele maand kunt u er genieten van vele straatfestivals, een optocht, tentoonstellingen, optredens, en vele andere culturele activiteiten. 

Mocht je Pride een keer ergens anders willen vieren dan in Nederland, dan is Toronto daarvoor een ideale bestemming. Houdt er wel rekening mee dat voordat je naar Toronto gaat, je een eTA Canada moet aanvragen. Dit is een elektronische reistoestemming die eenvoudig online kan worden aangevraagd en hiermee kun je tot wel zes maanden achtereenvolgend in Canada verblijven. Zo heb je misschien ook nog genoeg tijd om andere steden in Canada aan te doen die Pride-evenementen organiseren.

Amerika: LHBTI+-vakantiebestemming in opkomst

Amerika is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je zoekt op homovriendelijke vakantiebestemmingen. Maar vergis je niet. Ook al is het misschien niet overal even veilig voor leden van de LHBTI+community, toch zijn er enkele steden waar Pride uitbundig wordt gevierd.

Zo is San Francisco de uitgelezen bestemming om Pride te vieren. Het evenement wordt er al sinds 1970 gehouden en vierde in 2020 haar 50-jarige jubileum. De wijken Casto en Soma zijn het centrum van dit Pride-evenement en er worden in heel de maand juni optredens, feesten en andere activiteiten gehouden. Aan het einde van deze maand wordt de Pride Parade gehouden. De Gay Pride is prima te combineren met de LA Pride, die ook jaarlijks plaatsvindt in juni. 

Australië: Podium van World Pride 2023

Mocht je dit jaar niet meer de kans krijgen om in het buitenland Pride te vieren, dan is er ook de mogelijkheid om ‘down under’ te gaan naar Sydney, waar volgend jaar van 17 februari tot 5 maart World Pride wordt georganiseerd. 

Als je deel wilt uitmaken van de festiviteiten rondom World Pride in Sydney, is het belangrijk om je reis vooraf goed te plannen. Zo heb je voor een reis naar Australië een visum Australië nodig. Reizigers voldoen over het algemeen aan de voorwaarden van het eVisitor visum Australië dat makkelijk online is aan te vragen. Dit visum is vanaf de datum van toekenning een jaar geldig en daarmee kun je tot drie opeenvolgende maanden in Australië verblijven, waardoor je genoeg tijd overhoudt om kennis te maken met de LHBTI+-cultuur in Sydney.