Categorieën

Service

Wie nog even langs wil glippen kan op de foto komen

Wie nog even langs wil glippen kan op de foto komen
Nieuws

Wie nog even langs wil glippen kan op de foto komen

  • Redactie
  • 18-01-2024
  • Nieuws
Wie nog even langs wil glippen kan op de foto komen

Laatste nieuws: Pro Rail bevestigt dat de spoorwegovergang die als 'Overschie' op de lijst staat, formeel inderdaad in de deelgemeente Overschie van Rotterdam ligt, maar precies die is die we in Schiedam kennen als de overgang van de Kerkbuurt naar de Kandelaar.

SCHIEDAM - Pro Rail kondigt de komst van meer flitscamera's bij spoorwegovergangen aan. Veertig zouden er op termijn in Nederland geplaatst moeten worden; een ervan komt waarschijnlijk in Kethel.

Na proeven in Hilversum en Bunnik constateert de spoorbeheerder dat flitscamera's een probaat middel zijn om het aantal door-rood-lichtrijders bij spoorwegovergangen te verminderen. Nog net even onder de dalende spoorbomen doorglippen levert veel tijd op, denken mensen. De risico's nemen zij die nog even gas geven in plaats van remmen daarbij voor lief. 

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft geld beschikbaar gesteld voor de flitscamera’s. Vanaf volgende maand zal ook actief worden begonnen met het bekeuren van mensen die 'op de foto gaan'. Voor automobilisten, motorrijders en vrachtwagens is het boetebedrag maximaal 280 euro. Brom- en snorfietsen kunnen bij overtreding rekenen op een sanctie van 190 euro.

De Telegraaf berichtte vanmorgen met een kaart van de veertig overgangen waar flitspalen moeten komen. 'Overschie' is er daar een van. Maar wij kennen geen spoorwegovergangen in Overschie. Zoals een oplettende lezer ons meldde: 'het zal wel over de spoorwegovergang tussen Kerkweg en Kandelaarweg in Kethel gaan'.

Overigens zijn er voor die spoorwegovergang plannen om deze te verleggen en om te bouwen naar een onderdoorgang (zie hier).