Arrestatie in zaak Orlando

23-04-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De politie heeft gisteren een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Orlando Boldewijn.

De zeventien-jarige Rotterdamse jongen kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Uit onderzoek bleek dat hij op die avond in Schiedam was en daarna een afspraak had in Den Haag. Naar aanleiding van een anonieme tip werd maandagavond 26 februari door duikers gericht gezocht in het water De Blauwe Loper in Ypenburg. Diezelfde avond werd het lichaam van Orlando in het water aangetroffen.

De afgelopen weken werkte een Team Grootschalige Opsporing volgens de politie 'onophoudelijk' aan de zaak. Sporenonderzoek, flyeracties, getuigenoproepen via (sociale) media, buurtonderzoek, een oproep in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht werden ingezet. Die inzet en de vele tips hebben geleid tot de aanhouding van vandaag, aldus de politie. Tips blijven welkom. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel informatie hebben, worden gevraagd contact op te nemen via T: 0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000.Gerelateerd