Dertien leerlingen aan slag bij leerbedrijf en op MTec+

27-01-2022 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - Dertien leerlingen zijn na de kerstvakantie begonnen met hun praktijktraining voor constructie- en plaatwerktechnieken op MTec+. Dat is een nieuw praktijkopleidingscentrum in de Van Heekstraat, in het oude ONS-gebouw aldaar.

MTec+ is onderdeel van Metalent, een opleidingsinstituut met hoofdvestiging in Barendrecht en op zijn beurt weer onderdeel van DM Groep. Die organisatie is ondertussen ruim een halve eeuw geleden in het leven geroepen door bedrijven, werkgevers- en werknemersorganisaties in de regio Rijnmond en Drechtsteden om ‘samen betrouwbare arbeidsrelaties op te bouwen en vakmanschap van hoge kwaliteit te waarborgen’.

De dertien leerlingen zijn allen al geplaatst bij een leerbedrijf. Daar werken zij in principe drie dagen in de week; de andere twee dagen volgen zij een dag theorie-onderwijs in de klas en een dag praktijkonderwijs. 

MTec+ is een van de partijen die samen gestalte moeten geven aan het mechatronicacluster in de ’s-Gravelandsepolder en de Spaanse Polder. Gemeente, bedrijfsleven en onderwijssector kondigden…

Dat cluster kan niet zonder geschikt personeel. Dat is geschoold personeel. De komst van MTec+ is daarom belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het cluster en de individuele bedrijven in de fijn- en grove mechanica en metaal.

Metalent opende vorig jaar oktober de deuren van MTec+. In het praktijkopleidingscentrum  is begonnen met een theorie- en praktijktraining in precisietechniek (CAD-CAM) en CNC-verspanen. De opleiding voor constructie- en plaatwerktechnieken is de derde in het aanbod.

Vanaf komend schooljaar beginnen er op MTec+ ook opleiding voor mechatronica en monteur service & onderhoud.  Voor deze opleidingen worden nog leerbedrijven gezocht.

Met het programma Leven Lang Ontwikkelen wil de gemeente Schiedam in het cluster dat de naam Schie District kreeg, kennisinstellingen en werkgevers bij elkaar brengen. “Dat wil zeggen: knappe koppen en slimme handjes naar dit gebied trekken en daar houden.”

MTec+ en Metalent houden op 4 en 5 februari Open Dagen over precisietechniek (verspanen) en constructie- en plaatwerktechnieken, lastechnieken, mechatronica en service & onderhoud. Van tien tot twee uur.Gerelateerd