Categorieën

Service

Jankovic en Dulfer Schiedams sporters van het jaar

Jankovic en Dulfer Schiedams sporters van het jaar
Sport

Jankovic en Dulfer Schiedams sporters van het jaar

  • Redactie
  • 27-01-2018
  • Sport
SCHIEDAM - Sporters van het jaar in Schiedam zijn geworden Jasmina Jankovic en Kelly Dulfer. De handbalsters wonnen in december brons op het wereldkampioenschap met het Nederlands team.

Beide dames ontbraken wegens clubverplichtingen gisteravond bij de prijsuitreiking van de sportverkiezing. Wel aanwezig was een delegatie van Excelsior'20, met name van de cricketafdeling. Het eerste team van de club werd landskampioen, een prolongatie van de titel van een jaar eerder. Het was ook voor de tweede opeenvolgende keer dat de cricketers van Thurlede zich het Schiedams sportteam mochten noemen.

Talent van het jaar is Thomas Baart. Hij kreeg gisteren bij HC Schiedam op Harga de prijs uitgereikt door wethouder Nathalie Gouweleeuw. De tafeltennisser van Scyedam behaalde afgelopen jaar een tweede plaats op het NK tafeltennis bij de jeugd. Daarnaast won hij de nationale jeugdmeerkampen.

De prijs in de categorie Bijzondere Prestatie ging naar Julie Klaasse. Zij organiseert activiteiten op de Krajicek Playgrounds Park Woudhoek en Start2Play.

De collega's van Stadsomroep Schiedam maakten de bijgaande reportage.