Nexus begint in Tweede Klasse met nipte winst

• 12-09-2022

Juliette van Schie in actie; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus 1 nam het dit weekend in de eerste wedstrijd van de nieuwe veldcompetitie op tegen Reeuwijk, na een intensieve voorbereiding. Die wierp zijn vruchten af: na een spannende wedstrijd stapten de Schiedammers op Thurlede als winnaars van het veld.

De wedstrijd in de Tweede Klasse werd, anders dan de verwachtingen waren, gespeeld onder een heerlijk zonnetje. Reeuwijk begon daarin sterker dan Nexus. De foutjes en slordigheden aan de kant van de Schiedammers werden keihard afgestraft door een zeer zuiver schietend Reeuwijk. Dat resulteerde in een 2-4 stand. Nexus bleef fouten en foutjes maken, met name verdedigend en Reeuwijk bleef doeltreffend (met een speler die met vijf van de zes schoten de korf wist te vinden). In scorend opzicht wist Yannick van Otterloo zich, in zijn debuutwedstrijd, te onderscheiden. Met veel druk naar binnen wist hij Nexus enigszins in de wedstrijd te houden. Desalniettemin liep Reeuwijk in deze fase uit naar een zeer ruime 4-9 voorsprong.

Dit had al het beslissende gaatje kunnen zijn in de wedstrijd, maar gelukkig begon bij Nexus het aanvallende spel steeds beter te gaan lopen. In het eerste aanvalsvak van Nexus werd duidelijk dat het meeste gevaar van de dames kwam. Deze werden dan ook nadrukkelijk in stelling gebracht, uitmondend in doelpunten van zowel Lisa Stouten als Juliette van Schie. In het andere vak was Suthes Balasooriyan erg zuiver in het afronden van zijn vrije ballen en wist Kim Majoor een mooie combinatie goed af te ronden onder de korf. Doordat Reeuwijk in deze periode aanvallend even vastliep, wist Nexus vlak voor rust weer op gelijke hoogte te komen: 11-11.

Na de rust bleef het momentum bij Nexus. De eerste aanvallen waren direct raak, waardoor de Schiedammers op hun eerste voorsprong van de wedstrijd kwamen. Hierbij kwam vooral Nick Pak eindelijk goed in de wedstrijd en begonnen zijn schoten goed te vallen. Bij Reeuwijk was het in deze eerste periode na rust even helemaal zoek; er werd gemist en de fouten die Nexus in de eerst helft maakte, leek Reeuwijk nu te kopiëren. Nexus wist hier optimaal van te profiteren en de wedstrijd volledig om te draaien. Aan de hand van de weer zuiver schietende Juliette van Schie liep de ploeg uit naar een voorsprong van 17-13.

Met deze score leek de wedstrijd eigenlijk al binnen, maar Reeuwijk toonde aan toch echt wel kwaliteit in de ploeg te hebben. Na de 20-15 voorsprong van Nexus met nog vijf minuten op de klok, begon de inhaalslag. Achtereenvolgend werden de 20-16, 20-17, 20-18 en 20-19 binnengegooid. Nexus had in deze fase de controle niet meer, waardoor er geen goeie aanvallen meer gespeeld werden. Dit resulteerde in een enorm hectische laatste minuut, waarin Reeuwijk in de laatste seconde uiteindelijk nog een strafworp kreeg. Deze kans op de gelijkmaker werd gemist waardoor Nexus met de overwinning aan de haal ging.