Categorieën

Service

Petri stopt bij HCS

Petri stopt bij HCS
Sport

Petri stopt bij HCS

  • Redactie
  • 31-03-2020
  • Sport
Petri stopt bij HCS

HOCKEY - Karlijn Petri neemt afscheid als hoofdcoach van de dames van HC Schiedam. Zij vervulde die rol de afgelopen vier seizoenen.

De voormalig speelster in het Nederlands elftal leidde in die periode dames 1 van de club op Harga door de eerste jaren van bestaan, na de fusie tussen Spirit en Asvion. Haar 'enorme drive' speelde daarbij een belangrijk rol, aldus de club in een persbericht waarin het vertrek van Petri wordt aangekondigd. "Karlijn is bij het ontstaan van HC Schiedam bij ons binnengekomen en heeft vanaf dag één met veel passie en enthousiasme haar kennis gedeeld met de spelers, eerst Dames 2 en daarna drie jaar Dames 1. Bij Karlijn ging de combinatie van plezier en prestatie altijd hand in hand, wat resulteerde in mooie en ook bijzondere resultaten", aldus Paolo Icario, voorzitter Tophockey van HC Schiedam. "Als resultaat in het bijzonder noemen we hier natuurlijk de promotie naar de overgangsklasse in 2018, een mijlpaal is in de geschiedenis van HC Schiedam."

Ook assistent trainer/coach Maarten Broekhuizen neemt afscheid van Dames 1. De commissie Tophockey en het bestuur van HCS gaan op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer/coach voor het nieuwe seizoen.