Watertuin opent vestiging in Zoetermeer

14-09-2021 Uit Redactie

SCHIEDAM - De Watertuin-groep gaat een nieuw restaurant openen in Zoetermeer. 

De horecaketen, met een zaak in Schiedam, vestigt zich aan het Rond, in het winkelhart van de stad. De Watertuin bouwde de voormalige winkelpanden waarin BCC en een schoenmakerij zaten, om tot restaurant. Komend weekend gaan daar de deuren voor het eerst open voor gasten. 

De Watertuin opende in 2015 aan de Admiraal de Ruyterstraat in Schiedam-West, bij het Julianapark. Toen was er al een restaurant van de groep in Naaldwijk en in Spijkenisse. Sindsdien zijn ook all inclusive restaurants geopend in Hendrik Ido Ambacht en Bergen op Zoom.
Kort voor de opening van de Watertuin Schiedam bracht Schiedam24 op 17 september 2015 het onderstaande artikel:

SCHIEDAM - Het Volkspark krijgt met forse stappen zijn oude allure terug. Met de opening van restaurant Watertuin is er een publiekstrekker aan het 'Sterrebos' toegevoegd. Morgen wordt de vernieuwde speeltuin in het park officieel in gebruik genomen. Een nieuwe 'cultuurhistorische tentoonstelling' toont de bezoekers hoe het park zich door de eeuw van zijn bestaan heeft ontwikkeld.

Het park tussen Westfrankelandsedijk en Stadhouderslaan/Julianalaan werd in 1916 geopend en veranderde tijdens zijn bestaan vele malen van grootte en vorm. Ooit speelde SVV er bijvoorbeeld. De genoemde tentoonstelling, op elf borden verspreid door het park, geeft daar een beeld van. Oprukkende industrie, maar ook woningbouw, deed afbreuk aan het park. Ook de naam was aan verandering onderhevig: Sterrebos was de oude naam van het gebied dat dichter naar de Maas lag en nu Wilhelminahaven en Wilton- Fijenoord is. Maar in de volksmond bleef het de naam van het Volkspark dat noordelijker lag, dichter naar de bebouwing van Schiedam-West. Later volgde het Julianapark om het groene karakter van dit gebied te versterken.

Ook de horeca in het park krijgt opnieuw gezicht. Bistro 't Sterrebos sloot nog niet zo lang geleden zijn deuren; daarvoor in de plaats is er sinds dit weekend restaurant Watertuin. Een plek om te lunchen of dineren met een 'alles-wat-je-kunt-eten' concept, maar wel met een wereldkeuken op het menu.

Christine To, Nelson To en Danny Ung zijn de drie eigenaren van deze vestiging van Watertuin. Het concept kent al langer vestigingen in Spijkenisse en Naaldwijk (in de vorm van een Japanse watertuin, gevestigd in een voormalige kas). Gedrieën functioneren deze restaurants als keten, met bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop en ook financiering. Maar ieder restaurant zet zijn eigen accenten, vertelt de 29-jarige Danny Ung, in de bedrijfsleiding verantwoordelijk voor de administratie en inkoop. “We proberen te leren van eerdere ervaringen; ieder restaurant moet in feite een verbeterde uitvoering zijn van het vorige.”

'Schiedam' is wel de kleinste van de drie, met in totaal nu 180 zitplaatsen. Daar komen binnenkort buiten 150 stoelen bij. De andere twee vestigingen zijn veel groter. Er werken aan de Admiraal de Ruyterstraat dertig mensen in de keuken en bediening. “We konden kiezen uit 350 sollicitanten”, aldus Ung. Hij zegt de selectie minder gedaan te hebben op ervaring, maar meer op servicegerichtheid.

Waar de Watertuin zich op wil voorstaan? “De wereldkeuken, dat wijn en bier zijn inbegrepen in de prijs, en het gratis eten voor iedere jarige.” Bij Watertuin betaal je vooraf voor een uur, of twee uur; eenmaal binnen is het onbeperkt eten en drinken, met uitzondering van de sterke drank. Een uur lunchen kost een volwassene 14,95 euro, twee uur dineren door-de-week 32,95, in het weekend iets meer. “We zijn alle dagen open, van negen tot tien, in het weekend tot elf uur.”

Volgens Ung mikt het restaurant zowel op wijkbewoners en wandelaars als werknemers van de nabijgelegen bedrijven. “Misschien ontwikkelen we ook nog wel een kleine kaart en bijvoorbeeld afhaalbakjes, dat bekijken we al doende.”

De feestelijkheden voor de ingebruikname van de nieuwe elementen in het Volkspark zijn morgen, maandag. Eerst wordt om half twee de speeltuin geopend; om half vijf is het de beurt aan de buitententoonstelling. Ieder is daarbij welkom. De formele opening van het restaurant volgt over enkele weken.Gerelateerd