Zesde Verhalentafel bij Stedelijk Museum Schiedam

13-07-2021 Uit Advertorial

De 'Schiedamse derby' in vervlogen dagen: Hermes-DVS tegen SVV; foto Gemeentearchief Schiedam


SCHIEDAM - Ook al deden Schiedammers vaak fysiek zwaar werk en maakten ze lange dagen, er was altijd tijd voor de cricketclub, de voetbalvereniging of de boksschool. Clubs als Hermes-DVS, SV&HV, SVV en Excelsior bestaan al meer dan 100 jaar en kennen een rijke historie. Op zaterdagochtend 24 juli van 11.00 tot 12.30 uur kun je daarover meepraten tijdens de zesde Verhalentafel van het Stedelijk Museum Schiedam, in de Havenkerk.

Onder leiding van gespreksleider Marco Spruijt Bleeker (bekend van Schie TV) kun je aanschuiven in de Havenkerk in Schiedam. Hoe ontwikkelden clubs zich? Hoe sterk is het clubgevoel, nu en toen? We horen het graag. De bijeenkomst ligt in het verlengde van het Kijkdepot Schiedam waar museummedewerkers onderzoek doen naar de geschiedeniscollectie van de stad.

De stad levert toptalenten af in voetbal en cricket. Maar ook solosporters laten van zich horen. Bokser Simon Rosman maakte in de jaren ’20 furore in Engeland, Nouchka Fontijn doet dit jaar mee aan de Olympische Spelen. Samen met tafeltennisster Britt Eerland vertegenwoordigt ze de stad op wereldniveau. De Verhalentafel wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam, het Mondriaan Fonds, Fonds Schiedam Vlaardingen en S’DAM.

Gerelateerd