ME grijpt in tijdens woonprotest

17-10-2021 Wonen Redactie/Flashphoto

Foto's: Flashphoto's


ROTTERDAM - De beelden van de politie die hard optreedt richting demonstranten voor betere woonmogelijkheden leiden af van de inhoud van het protest.

De stoet die van het Afrikaanderplein naar de Markthal liep kwam tot stilstand op de Erasmusbrug. De ME had daar een groep van vermoedelijke relschoppers ingesloten. De rest van de stoet wilde vervolgens niet meer verder lopen zonder deze ingesloten groep. Dit leidde tot een confrontatie tussen de politie en de demonstranten. De brug was daardoor ruim 2,5 uur geblokkeerd in alle richtingen voor alle verkeer. De demonstranten gaven geen gehoor aan de oproep van de politie verder te lopen waarna de ME en de AE (Aanhoudings Eenheid) meerdere malen in actie kwamen en charges uitvoerden. 

De groep ingesloten demonstranten is uiteindelijk per tram afgevoerd. Enkele anderen die niet wilden luisteren naar de politie werden aangehouden. 

Het protest was soms ludiek, met een heel serieuze ondertoon: de moeite die velen ondervinden om een passende en betaalbare woonruimte te vinden en het onvermogen van de beleidsmakers en bestuurders om daar iets aan te doen.

Bekijk de foto's


Gerelateerd