Categorieën

Service

De Markies is open

De Markies is open
Uit

De Markies is open

  • Redactie
  • 02-11-2022
  • Uit
De Markies is open

SCHIEDAM - Een Schiedams instituut is aan een nieuw leven begonnen. 'Het Sterretje' heet voortaan De Markies en wordt, als het aan Ruud van Noordennen ligt, weer die huiskamer van Schiedam die het lang was. Sinds vandaag open.

Gewoon, zonder kapsones lekker eten en drinken, op een gezellige stek. Dat is wat Van Noordennen en zakenpartner Ton Bijtenhoorn voor ogen staat. Aan het interieur zijn typische Schiedamse accenten meegegeven, zoals een foto met de mensen die ooit bij Het Sterretje achter de toog stonden en beelden op groot formaat van historisch Schiedam.

"We hebben alles in een nieuw kleurtje gezet, en dus die historische beelden toegevoegd, maar verder hebben we niet te veel veranderd", vertelt Van Noordennen. "Ik wilde gewoon open." Dat is hem gelukt, zonder intensieve campagne om personeelsleden te vinden. "Jan hier stond gewoon op de stoep toen hij hoorde dat we open gingen." Iemand anders werkte overdag in de lunchroom van Van Noordennen in de Passage maar wilde liever 's avonds werken, en zo heeft ieder van de medewerkers een eigen verhaal.

Op de kaart zes gerechten vlees, zes vis en zes vegetarisch. Samen vormen ze het buffet voor een 'shared dining', gerechten die je samen met je gezelschap opeet. "Een beetje zoals tapas, maar uit de internationale keuken. En iets grotere porties. Aan een buikspekje eet je goed met zijn tweetjes."

'Voorin', in het gedeelte aan de Rotterdamsedijk, is het restaurant, met veertig zitplaatsen. 'Achter', wat ooit De Paardenstal was, is de stek om te borrelen.  "Met een plankje Oud Schiedam van de Cheese Store en andere Schiedamse producten." Er komt ook een borrelkaart. Op de tap: Hertog Jan. Op de kaart ook: wentelteefjes. "Die wou ik er per se op hebben, voor mezelf." Boven is het voor gezelschappen.

De Markies gaat vijf dagen in de week open: op woensdag en donderdag vanaf vijf uur, op vrijdag en in het weekend vanaf vier uur.