Categorie├źn

Service

Deze zomer besluit over toekomst Groote Lucht

Deze zomer besluit over toekomst Groote Lucht
Wonen

Deze zomer besluit over toekomst Groote Lucht

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 27-01-2021
  • Wonen
Deze zomer besluit over toekomst Groote Lucht

VLAARDINGEN - Deze zomer moet er een besluit vallen over de toekomst van De Groote Lucht. Het einde van de technische levensduur van de huidige afvalwaterzuiveringsinstallatie aan de Maassluissedijk in Vlaardingen is in zicht.

Om het afvalwater van de bewoners van Vlaardingen, Maasluis, De Lier, Maasland en Schiedam ook in de toekomst goed te kunnen schoonmaken, moet de zuivering worden gerenoveerd op de huidige locatie of worden vervangen op een nieuwe locatie. Daarvoor kijkt het hoogheemraadschap Delfland, eigenaar van de waterzuivering, naar de locatie Vergulde Hand-West, die op dit moment in gebruik is als gronddepot voor de aanleg van de Blankenburgverbinding.

Voor het onderzoek naar beide opties (renovatie of nieuwbouw) is medewerking van de gemeente Vlaardingen nodig. Hiervoor is inmiddels een intentieovereenkomst opgesteld waarin de gemeente en Delfland afspraken vastleggen over taakverdeling en kosten. De directe omgeving van beide locaties wordt betrokken bij de verkenning. Delfland wil deze zomer een besluit nemen. In 2028 moet De Groote Lucht zijn gerenoveerd of moet er een nieuwe zuivering in werking zijn.