Categorie├źn

Service

Excelsior'20 des duivels op gemeente over wateroverlast

Excelsior'20 des duivels op gemeente over wateroverlast
Sport

Excelsior'20 des duivels op gemeente over wateroverlast

  • Redactie
  • 20-06-2021
  • Sport
Excelsior'20 des duivels op gemeente over wateroverlast

Foto: wateroverlast op het cricketveld van Excelsior'20


CRICKET - Luuk van Troost, cricket-voorzitter van Excelsior'20, is erg teleurgesteld in de gemeente Schiedam. Ja, zeg maar: hij is des duivels op de gemeente. Het cricketveld staat onder water. Van Troost vindt dat de gemeente er te weinig aan doet dit te verhelpen en voorkomen.

Door het slechte veld zijn er al wedstrijden afgelast. In de nieuwe regeling van de cricketbond wordt een afgelaste wedstrijd niet opnieuw vastgesteld, maar levert dit beide teams één wedstrijdpunt op. Een overwinning daarentegen levert vier wedstrijdpunten op. Door de vele afgelastingen staat landskampioen Excelsior'20 lager op de ranglijst dan het zou kunnen staan. Excelsior'20 staat nu op plek vier. Als er nog meer wedstrijden afgelast worden, benadeelt dat de kansen voor Excelsior'20 om de play-offs te halen. 

Luuk van Troost: "Aanstaande vrijdag hebben we twee wedstrijden van het Nederlands elftal hier op Thurlede. Moet je zien hoe het veld erbij ligt. De kans bestaat dat de KNCB zegt, we gaan die wedstrijden ergens anders spelen. Willen we in Schiedam nou cricketstad zijn of niet?"

"Ik wil dat de gemeente communiceert. Dat als we vragen stellen, dat we antwoorden krijgen. We krijgen momenteel erg weinig hulp. We wilden kleedkamers bouwen, mocht niet. We wilden een bruggetje naar het 'Asvion'-veld, mocht niet."

"Doordat een deel van de Parkweg is opgebroken, zijn we heel slecht bereikbaar. Mensen met een rolstoel of scootmobiel kunnen echt niet bij het cricketveld komen."

Hier lees je het wedstrijdverslag van gisteren van de gewonnen uitwedstrijd tegen VCC, dat in Den Haag - ondanks de vele regenval - over een prachtig grasveld beschikt.