Categorie├źn

Service

Samen Fit komt terug

Samen Fit komt terug
Gezond

Samen Fit komt terug

  • Advertorial
  • 10-02-2022
  • Gezond
Samen Fit komt terug

Mariëlle van Santen, Vitaliteitscoach en Anneke van Santen, trainer; foto: Seniorenwelzijn


SCHIEDAM - Na het grote succes in 2021 biedt Seniorenwelzijn vanaf 10 maart een vernieuwde versie van Samen Fit.

Een uitgebreid programma voor het verbeteren en behouden van lichamelijke en mentale gezondheid en sociale contacten. Van maart tot en met december staat iedere maand een ander thema centraal. Het thema van maart is valpreventie. In de overige maanden van het jaar komen onder andere de onderwerpen mindfulness, cognitieve fitness (gymnastiek voor de hersenen) en voeding aan bod. Deelnemers kunnen zich per maand inschrijven.

Verdieping

Door bij Samen Fit één thema per maand te behandelen, kan uitgebreider op dit thema worden ingegaan. Deelnemers komen wekelijks op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur samen in ontmoetingscentrum De 5 Molens en wisselen theorie en praktische oefeningen af.

Positieve gezondheid

“Seniorenwelzijn werkt met de methodiek Positieve Gezondheid. Dit is een brede kijk op gezondheid die verder gaat dan het uitblijven van klachten en gezondheidsproblemen. We gaan uit van wat iemand wel kan, belangrijk vindt en eventueel wil veranderen. Met Samen Fit werken wij samen met senioren aan de gebieden die voor hen belangrijk zijn. Zo kunnen zij langer prettig en zelfstandig thuis blijven wonen", zegt Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn.

Samenwerking

De bijeenkomsten worden afwisselend begeleid door medewerkers van Seniorenwelzijn en docenten van andere organisaties uit de stad. Zo zijn deelnemers altijd verzekerd van deskundige en professionele begeleiding.

Start

De eerste bijeenkomst van maart (met betrekking tot valpreventie) is donderdag 10 maart in ontmoetingscentrum De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818 (Groenoord en Kethel). De kosten voor deelname bedragen twaalf euro per maand.

Vragen over Samen Fit of aanmelden? Neem dan contact op met Mariëlle van Santen, Vitaliteitscoach. Mariëlle is bereikbaar op telefoonnummer T: 06-50.25.83.70 of per mail via E: [email protected]. Aanmelden voor deelname in maart kan tot 7 maart. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Seniorenwelzijn op I: www.seniorenwelzijn.nl.

Seniorenwelzijn

Nieuwe Damlaan 818, Schiedam

Meer over Seniorenwelzijn →