Categorieën

Service

Willems overgenomen

Willems overgenomen
Bedrijven nieuws

Willems overgenomen

  • Redactie
  • 01-06-2024
  • Bedrijven nieuws
Willems overgenomen


SCHIEDAM - Willems Vastgoedonderhoud, net over de Schiedams/Rotterdamse grens in de Spaanse Polder, krijgt andere eigenaren.

Meervoud, ‘eigenaren’, want het schilders- en onderhoudsbedrijf krijgt een investeringsbedrijf als meerderheidsaandeelhouder. Dat verzamelt geld van particulieren, pensioenfondsen en andere investeerders. Het heet Ice Lake Capital Management en is sinds twee jaar al eigenaar van Constructif, een collega/concurrent van Willems in Dordrecht. De investering - de ambitie is honderd procent van de aandelen van Willems te verwerven - zou moeten gebeuren via dochter RMI Midco, zo meldt de Autoriteit Consument & Markt. De ACM heeft de plannen goedgekeurd.

Willems Vastgoedonderhoud, aan de Thurledeweg in Rotterdam, bestaat sinds 1936 en telt naar eigen zeggen ruim honderddertig werknemers. Het bedrijf heeft zo’n vijftienduizend woningen in onderhoud en ruim tienduizend verduurzaamd. Het bedrijf zet een kleine honderd miljoen euro om; in 2022 werd daar ruim vijf miljoen euro winst mee geboekt. Constructif is twee tot drie keer zo groot, maar minder winstgevend.