Categorieën

Service

Ze moeten allemaal wel onder een steen hebben gelegen...

Ze moeten allemaal wel onder een steen hebben gelegen...
Uit

Ze moeten allemaal wel onder een steen hebben gelegen...

  • Silvia Borsboom
  • 02-11-2022
  • Uit
Ze moeten allemaal wel onder een steen hebben gelegen...

COLUMN - Er zijn van die avonden dat ik aan de buis gekluisterd blijf. Dat je iets hoort of ziet dat je nog niet eerder hebt gezien, of omdat het lekker lachen is. Of omdat iets ontroert. Maar gisteren was er ook iets wat me stijl achterover deed slaan.

Het moet pal voor het Acht uur journaal zijn geweest. In het reclameblok. Frank Lammers, nou dan weet je dat het over Jumbo gaat tegenwoordig. Tas wordt hesje, en hossen maar. 'Het is weer top, het is weer toppie, ik heb een polonaise in mijn koppie'. Toute gewild Nederland komt langs: René Froger, Gerard Joling, Jan Smit, Donnie, alle bekende schaatsers. En een serie bouwvakkers.

Op de bouwplaats, op de steiger. Omdat het WK eraan komt, voetballen, in Qatar. Waar mensen zijn overleden omdat ze slavenarbeid moesten doen in de bloedhitte, want die stadions moesten af.

Wat hebben al die mensen gedacht. Hebben de schaatsers de clip gezien voor die werd uitgezonden? Al die artiesten, de reclame-jongens, Frank Lammers en zijn ega Maike Meijer. Frits van Eerd - of zit die nog zonder tv op zijn eigen kleine stekkie? Ze hebben onder een steen gelegen, dat kan niet anders.

Waar het op tv de afgelopen weken tot vervelens toe gaat over de misstanden in Qatar, 'het WK had er nooit aan vergeven mogen worden', brengt Jumbo een WK-reclame met bouwvakkers. Vreet mij maar op...

Naschrift redactie: Jumbo heeft zojuist aangekondigd de reclame van de buis te halen.