Agenda

Donderdag 23 juni

23-06-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 23 juni onder meer:

Ontmoetingshuis De Weerklank

Bewegen voor ouderen van 10.00 tot 12.00 uur, lunch van 12.30 tot 14.00 uur en inloopmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. In de middag vinden er ook taallessen plaats in de stilteruimte. Adres: Cornelia van Zantenplein 51.

Digitaal spreekuur

Om 13.00 uur aan de Dam 1.

Lezing in Jenevermuseum

Van 14.00 tot 16.00 uur, over Wajang Foxtrot. Lezing door drs. Carl Nix. De uitgave ‘Wajang Foxtrot’ neemt de bezoeker mee naar de wereld van de (lndo-)Europese muziek in Indië aan de hand van een bijzondere collectie van Indische bladmuziek in het bezit van de Atlas Van Stolk.
Carl Nix was hoofdconservator van de Atlas van Stolk, een verzameling van meer dan 150.000 prenten en tekeningen die, als het ware een film vormen waarin de geschiedenis van Nederland wordt verteld.Prijs is vijf euro voor museumkaarthouders, Rotterdampashouders en leden van de Vriendenvereniging en twaalf euro vijftig voor overige bezoekers. Entree is inclusief een museumbezoek en welkomstdrankje. Achteraf kan men desgewenst deelnemen aan een proeverij van Indisch/Molukse jenevers en likeuren voor tien euro. De tickets zijn te koop via I: https://www.jenevermuseum.nl/.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Operation Mincemeat

Wijkoverleg Groenoord

Om 20.00 uur in Recreatieruimte Van Beethoven.

Tentoonstelling De Magie van Polaroid

Stichting KunstWerkt houdt in haar nieuwe expositieruimte Art Centre Schiedam een tentoonstelling met meesterwerken uit de geschiedenis van Polaroidfotografie. Met bijdragen van meer dan veertig fotografen en kunstenaars, waaronder Auke Bergsma, Erik Kessels, Vincent Mentzel, Hans Molenkamp, Pieter Vandermeer, Marcel van der Vlugt en vele anderen.

Tentoonstelling 'Nostalgie is achteruitdromen’

In de bibliotheek in de Korenbeurs is de tentoonstelling ‘Nostalgie is achteruitdromen’ te zien. Een bonte verzameling van wat de medewerkers van de bibliotheek zoal bewaren en verzamelen. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Korenbeurs , Lange Haven 145. De toegang is gratis.

Tentoonstelling Zonvonkengesproei

Een solotentoonstelling van Zoro Feigl, te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Tentoonstelling Van Oerbeest tot rokende croissant

Met aanwinsten en oude bekenden, te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.