Kalfsbeek bijna klaar voor nieuw BMW-contract

20-09-2017 Auto Redactie

SCHIEDAM – Gijsbert Kalfsbeek rekent erop binnenkort het nieuwe dealercontract met BMW te kunnen sluiten. Dat maakte hij vanmorgen bekend bij Open Coffee, waar de BMW-dealer de gastheer was voor enkele tientallen ondernemers uit de regio.

BMW is wereldwijd bezig met het doorvoeren van de Future Retail-strategie. Dat is een toekomstvisie van de Beierse automaker, waarin ook het vastgoed van zijn dealers een rol speelt. Dealervestigingen zoals die van Kalfsbeek op Vijfsluizen moeten herkenbaar zijn en de kernwaarden van het concern uitdragen: klantgericht, duurzaam, ergonomisch om in te werken.

Kalfsbeek heeft zijn Schiedamse vestiging het afgelopen jaar drastisch verbouwd en uitgebreid. Er werd een pand over vier verdiepingen neergezet, bestemd voor het tonen van het assortiment aan occasions. Een leegkomend buurpand werd bij de vestiging getrokken; daarin werd de schadewerkplaats ondergebracht. In de ruimte waarin de werkplaats zat, is nu de showroom voor Mini's, ook onderdeel van het BMW-concern, te vinden

Momenteel wordt er hard gewerkt in Wateringen en Brielle, waar Kalfsbeek ook autobedrijven heeft. Eind oktober moeten die werkzaamheden zijn afgerond, waarop Kalfsbeek klaar is om de nieuwe afspraken met de automaker vast te leggen in een nieuw contract, met een looptijd van vijf jaar, zoals te doen gebruikelijk.

De bovenste verdieping van de nieuwbouw kent een mooi panoramisch deel, de boardroom genoemd, bedoeld voor vergaderingen en ontmoetingen, ook door derden te gebruiken, zo legde Kalfsbeek uit. Zoals door de gasten van Open Coffee, die van de gelegenheid profiteerden door zich te laten rondleiden door het vernieuwde autobedrijf.

Bekijk de foto's


Gerelateerd