Doctor Beat in Frankeland

09-11-2017 Gezond Redactie

Doctor Beat in Frankeland

SCHIEDAM - Het Behandel- en expertisecentrum Parkinson van de Frankelandgroep organiseert een bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers en professionele begeleiders.

Bijzonder aan de middag is de presentatie van Doctor Beat. Dat is een werkboek voor mensen met Parkinson. In het boek zijn duidelijke ritmes opgenomen (zogenaamde auditieve stimulatie), waarbij aan de hand van cd’s met op maat gecomponeerde muziek en praktische beweegoefeningen, het bewegen bij mensen met de ziekte van Parkinson wordt vergemakkelijkt.

Al geruime tijd biedt de Frankelandgroep mensen met de ziekte van Parkinson muziek- en beweegoefeningen uit dit werkboek aan. De resultaten noemt het verpleeg- en verzorgingshuis 'boven verwachting'.

Tijdens de bijeenkomst op 22 november worden de tweede en derde cd met beweegoefeningen gepresenteerd. Martien van Oostrom, muziektherapeut en mede-grondlegger van het werkboek, geeft een toelichting. Verder zal fysiotherapeut Gerard Duivesteijn vertellen over het belang van bewegen bij Parkinson-patiënten; hij zal ook het eerste exemplaar van het nieuwe werkboek uitreiken aan Olga Commandeur (ondermeer bekend van ‘Nederland in Beweging’). De voormalig hordenloopster zal zelf een korte clinic geven en tenslotte verzorgen Monique Schenk en Annouk Nagelhout, muziektherapeut en activiteitenbegeleider, een workshop Doctor Beat.

Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date