Motie over Schiedamse geboortezorg in parlement

07-07-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De Tweede Kamerfracties van PvdA en CDA dienen een motie waarin wordt aangedrongen op goede en bereikbare geboortezorg. Dit meldt zorgwethouder Patricia van Aaken op Twitter.

De motie is opgesteld door Agnes Wolbert (PvdA) en Hanke Bruins Slot (CDA). Zij schrijven in hun motie dat de verloskundigen, huisartsen en inwoners van de regio Schiedam, Vlaardingen, Nissewaard en Maassluis 'bezorgd zijn over de kwaliteit en bereikbaarheid van de geboortezorg sinds het besluit van het Franciscus Gasthuis & Vlietland om de geboortezorg en kindergeneeskunde te verplaatsen naar Rotterdam'.

Ze verzoeken de regering 'te bevorderen dat de goede geboortezorg in genoemde steden in goede afstemming met alle betrokken bestuurders en zorgverleners (waaronder verloskundigen en kraamzorg) wordt vormgegeven'. Zodoende blijft de kwaliteit, veiligheid en bereikbaarheid van de geboortezorg gewaarborgd, aldus de motie-indieners. Ze willen ook dat de regering bevordert dat het ziekenhuis zich optimaal inspant om het vertrouwen van de regionale huisartsen te herwinnen. Daarbij zou het ziekenhuis gedurende de besprekingen geen onomkeerbare stappen moeten zetten.Gerelateerd