Vanavond storten zònder toegangspas

16-07-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM -  In de wijken Centrum en De Gorzen gaat op dit moment een groot aantal ondergrondse containers -  om vuil af te storten waarbij de storter gebruik moet maken van zijn of haar toegangspas - niet open met de toegangspas. Als tijdelijke oplossing zullen deze containers vanaf vanavond toegankelijk zijn zonder toegangspas. Dat melden Irado en de gemeente op hun websites. Irado zegt er alles aan te doen om het probleem te verhelpen.

Op de site geeft Irado algemene informatie over het hoe en waarom van de ondergrondse containers. Onder meer:

"De gemeente Schiedam en Irado hebben voor de invoering van toegangscontrole (het systeem met pasjes) gekozen om een aantal redenen. Door het invoeren van pasjes wordt het illegaal in de container dumpen van afval voorkomen en wordt het mogelijk volle containers te voorkomen. Wij krijgen namelijk een signaal als de container bijna vol is. Door deze maatregelen worden kosten bespaard wat een gunstig effect heeft op de afvalstoffenheffing die door de bewoners wordt betaald. Daarnaast is het door de toegangscontrole mogelijk geworden dat een containerstoring automatisch bij Irado wordt gemeld zodat wij storingen sneller kunnen verhelpen.

De gegevens zijn gekoppeld aan het adres en niet aan personen. Irado doet niets met deze gegevens. Het is dus niet zo dat als u vaker vuil stort uw belasting omhoog gaat of dat u extra moet betalen als u bijvoorbeeld meer stort dan uw buurman.

Gaat de container niet open met uw toegangspas, kan er een storing zijn in het systeem. Er verschijnt dan een melding in het beeldscherm op de container."


Gerelateerd