Energiedrankdrinkers zijn de meest asocialen

18-09-2021 Nieuws Achtergrond


SCHIEDAM - Het bewijs is geleverd: de drinkers van energiedrankjes zijn de Schiedammers met het meeste maling aan milieu en hun stadgenoten.

Een kleine - niet representatieve, maar veelzeggende - test van Schiedam24 leert dat het overgrote merendeel van de blikjes die op straat rondslingeren - en het zijn er nogal wat - bestaat uit verpakkingen van die oppeppende drankjes. Of het moet zijn dat er in de stad niet anders gedronken wordt dan de zoete goedjes - maar dan hebben we echt iets serieus gemist.

Hop, shot naar binnen, - Slammers, Red Bull, Monster en wat meer - blikje overboord. Uit auto’s, gewoon te voet, in serie met anderen, de verpakkingen eindigen in Schiedam maar wat vaak op straat. En in de bosjes, op het water - en vast ook op de bodem van de Schiedamse vesten en havens. Maling aan de rest van de wereld, en de aarde.

Vandaag is het World Cleanup Day, Irado organiseert de Schone Wijk Actie, mensen zetten zich in voor een schone leefomgeving. Dat is geweldig, dank aan ieder die zich inzet vandaag, het is de enige manier om tegenwicht te bieden aan de verrotzooiing van stad en land. Maar was het niet zo veel eenvoudiger als een deel van de Schiedammers zich eens gewoon zou gedragen en zou bekommeren om anderen - en hun kinderen zou leren hoe dat moet?!

Bekijk de foto'sGerelateerd